Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

työajanlyhennys arkipyhäviikolla

Jos työvuorlistassa työajan lyhennys sattuu osumaan arkipyhään, niin menettääkö koko työajanlyhennyksen ko. viikolta vai pitäisikö työvuorolistaa muokata lyhennysten osalta. Esim. loppiaisviikolla itselleni osuu aikainen aamuvuoro loppiasieen ja meillä on aina merkattu tuohon aikaiseen aamuun työajanlyhennys, pitäisikö lyhennys kuitenkin saada 4 muulta päivältä?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Outi
Kysytty 5 vuotta sitten
Outi
Työajan lyhennys siirtyy jos se osuu arkipyhälle. Jos työaika on 7h 39min. ja työpäivän pituus 9h (esim. 7:00-16:00) joka päivältä kertyy 21min. lisää lyhennystä. Arkipyhä ei siis poista lyhennystä, se ei vain kerrytä sitä joten se lisää tulevan lyhennyspäivän työaikaa sen 21min. Joten jos aikaisemmin olet lyhennyspäivänä lähtenyt töistä esim. 11:30 niin arkipyhän takia työpäivä päättyy seuraavana lyhennyspäivänä 11:51.
Tietäjä
Vastattu 5 vuotta sitten
Tietäjä