Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkanlisä

Työnantaja on maksanut palkanlisää v. 2009 lähtien. Sitä on tarvinnut anoa joka vuosi erikseen. Palkanlisä on ollut eri suuruinen eri vuosina ja se on sisällytetty peruspalkkaan eli sitä ei ole eritelty erikseen kuten palkkalaskelmassa olevat muut lisät kuten henkilökohtainen lisä ja työkökemuslisä. Voiko peruspalkka sisältää palkanlisän "könttäsummana" vai pitääkö se eritellä kuten muutkin lisät palkkalaskelmassa?
aihealueelle Palkka 5 vuotta sitten
reima
Kysytty 5 vuotta sitten
reima
En keksi, miten peruspalkka tai tehtäväkohtainen palkka voisi muuttua edestakaisin vuosittain työntekijöiden hakemusten perusteella sen mukaan kuin paikallisella työnantajalla on rahaa jaossa. KVTES:ssa ei ole tietääkseni sovittu palkanalennuksista. Peruspalkka määräytyy hinnoittelutunnuksen mukaan. Tehtäväkohtainen palkka perustuu tehtävien vaativuuteen. Se alenee, jos tehtävät muuttuvat vaatimattomammaksi. Tämän teidän palkanlisänne lienee jotain muuta kuin tehtäväkohtaiseen palkkaan kuuluvaa ja siten sen pitäisi näkyä palkkalaskelmassa. Ko. palkanlisästä löytynee paikallista paperia. Sen saamisen edellytyksistä on varmaankin neuvoteltu henkilöstön edustajien kanssa tai ainakin tiedotettu heille palkanlisän maksamisen perusteet. Joten kysele paikan päältä esim. luottamusmiehiltä.
keksi
Vastattu 5 vuotta sitten
keksi