Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lapsi sairaana 3 päivää, olenko oikeutettu palkkaan?

7-v sairastui tulirokkoon. Ma hoidin häntä kotona. Ti myös alle kouluikäinen oli lääkärin määräyksestä eristyksessä sisaruksen tulirokon vuoksi. Ke hoidin vielä 7-v kotona. Olenko oikeutettu palkkaan koko ajalta? Työnantajan mukaan palkka maksetaan vain kahdelta ensimmäiseltä päivältä.
aihealueelle Terveys 4 vuotta sitten
Työntekijä
Kysytty 4 vuotta sitten
Työntekijä
Tilapäisen hoitovapaan palkalliset päivät lasketaan pääsääntöisesti lapsen sairastumista seuraavasta päivästä alkaen, vaikka sairastumispäivä ja sitä seuraavatkin päivät olisivat työntekijän vapaapäiviä. Lue tarkat määräykset KVTES V luku 10 § 2 mom. ja sen soveltamisohje. http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2014-2016--2016 muutokset/html/#122 Et kertonut milloin 7-v. lapsi sairastui. Jos la ja su olivat sinun vapaapäiviä ja hän sairastui lauantaina, niin palkallisia ovat su, ma ja ti. Jos hän sairastui sunnuntaina, niin palkallisia päiviä ovat ma, ti ja ke. Jos hän sairastui maanantaina, mutta et mennyt silloin töihin lainkaan, niin palkallisia päiviä ovat ma, ti ja ke. Toisesta lapsesta et saa tilapäistä hoitovapaata, koska hän ei sairastunut äkillisesti.
Josseli
Vastattu 4 vuotta sitten
Josseli