Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työvuorolistojen julkaisu

Milloin työvuorolistat lain mukaan on julkaistava? Entä, kun työntekijä on lomalla/vapaalla eikä listanlaatija suostu lähettämään työvuorolistaa sähköpostilla, vaan työpaikalle on tultava lomalla/vapailla tulostamaan työvuorolista itse. Tällöin saat tietää työvuorot alle viikkoa aiemmin kuin uusi lista alkaa. Onko laillista?
aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Maiju
Kysytty 4 vuotta sitten
Maiju
KVTES 30 § 2 mom. Työvuoroluettelo on saatettava kirjallisesti viranhaltijoiden/työntekijöiden tietoon hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen siinä tarkoitetun ajanjakson alkamista. Jne. KT kuntatyöntekijät ohjeistaa näin  Annettava tiedoksi viimeistään viikkoa ennen ko. työaikajakson alkua  Nähtävänä paikassa, jossa kaikilla, joita koskee on mahdollisuus saada tarvitsemansa tiedot Itsellä on liukuva työaika, joten en osaa auttaa, mutta ihmettelen. Mitenkä teillä saa selville, milloin vapaan jälkeinen työvuoro alkaa, jos on lomamatkalla tai sairaana niin, että ei kerta kaikkiaan pysty käymään työpaikalla katsomassa uutta listaa ennen loman loppua? Saako soittaa esimiehelle? Voiko samalla kysyä kaikki jakson työvuorot? Onko kaikilla esimiehillä sama käytäntö? Teidän pitää ratkaista kyseinen vapaalla olijoita koskeva ongelmanne paikallisesti. Siinä auttavat luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutettu. Ota heihin yhteyttä.
kk
Vastattu 4 vuotta sitten
kk