Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yleistyöaika

Yleistyöajassa ruokatauko,30min on omaa aikaa,niin,että työvaatteetkin vaihdetaan sillä omalla ajalla. Käytännössähän tämä tarkoittaa,että ruokailuun työpaikan ulkopuolella ei sitten jääkään aikaa. Miksei työvaatteita työajalla ,jos kerran työnantaja vaatii sen käytön.
aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Yleistyöaikaan tammikuussa
Kysytty 4 vuotta sitten
Yleistyöaikaan tammikuussa
Tehy-lehtikin on huomannut tämän ongelman ja ehdottaa ratkaisua: "Jos ruokatauko on omaa aikaa, työpaikalta saa poistua. Ulkopuolelle poistuminen ei yleensä ole mahdollista suojavaatteissa. Joillakin työpaikoilla myös matka vaatteita vaihtamaan on niin pitkä, että tauko kuluisi käytännössä matkoihin. Tällöin ruokatunnin tulisi olla työaikaa."(https://www.tehy.fi/@Bin/21141771/2010+hyvä+kysymys-palsta.pdf) Siis jos työntekijät eivät ehdi ruokailla ruokatauollaan vaatteiden vaihdon takia, niin työnantajan pitää saada ymmärtämään tämä ongelma. Se tapahtuu vakiintuneen käytännön mukaan sillä tavalla, että henkilöstön edustajat (luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut) yrittävät neuvottelemalla saada työnantajan tekemään päätöksiä ongelman ratkaisemiseksi.
kk
Vastattu 4 vuotta sitten
kk