Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työajan muutos

Työntekijät ovat liukuvassa työajassa (yleistyöaika). Vakiintunut työaika on ollut ma-pe 7.00-15.09 (liukuma ajat 6.00-17.00) Onko työnantajan mahdollista muuttaa työaikoja näiden rajojen ulkopuolelle eli esim. lauantaiksi. Eli työaika esim ti-pe klo 7.00-15.09 ja lauantai 7.00-15.09. Viikottainen työaikahan pysyy samana.
aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Paihei
Kysytty 4 vuotta sitten
Paihei
Tarkoitatko siis, että viikkotyöaika muuttuu pysyvästikin siten, että lauantaina tehdään töitä ja vapaapäiviä ovat perjantai ja sunnuntai eikä la-su? On mahdollista, mutta se on kyllä sen laatuinen muutos, että en luottaisi muihin kuin tuntemiini asiantuntijoihin. Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole liittynyt, kysy työsuojeluvaltuutetulta.
Oho
Vastattu 4 vuotta sitten
Oho

Olemme normaalissa kk-palkkaisten työssä, ja kysymys siis onko työnantajan mahdollista "määrätä" direktio-oikeudella, että yhtäkkiä olemmekin esim 2 lauantaita kuukaudessa töissä? Ja vapaat olisivat siten esim. sunnuntai ja maanantai?
Paihei
Vastattu 4 vuotta sitten
Paihei

Jos muutos ei ole tilapäinen vaan pysyväisluonteinen, niin käsittääkseni siitä pitää neuvotella ja sopia, koska siinä muuttuu vakiintunut vapaapäivä ja velvoitetaan tekemään töitä noin joka toinen lauantai. Tarkista, mitä teidän liukuvan työajan sopimuksessa on sovittu vapaapäivistä ja ota yhteyttä luottamusmieheesi.
Mutu
Vastattu 4 vuotta sitten
Mutu