Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko päivätyöluonteisen työajan muuttaa

Tiedän, että työnantaja ei voi muuttaa työsopimuksessa olevaa työaikaa, joka on jaksotyö päivätyöluonteinen, ilman työntekijän suostumusta. Ilmeisesti täytyy pitää yhteistoimintaneuvottelu. Mutta nyt kiinnostaakin, että mitkä ovat työntekijän oikeudet säilyttää päivätyö? Mitkä siis voivat olla perustelut, jos työsopimuksessa on jaksotyö, päivätyöluonteinen, niin ettei tarvitse alkaa tekemään 2-vuorotyötä, jollaiseksi työ on muuttunut työntekijön ollessa toisessa työtehtävässä saman työntekijän palveluksessa??????
aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Tietämätön
Kysytty 4 vuotta sitten
Tietämätön
Se voiko työnantaja muuttaa työaikamuotoa yksipuolisesti vai pitääkö siitä sopia, riippuu siitä, mikä on muutoksen syy. Pyydä apua luottamusmieheltä.
etti
Vastattu 4 vuotta sitten
etti