Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

voiko olla yhtäaikaa samalle työnantajalle 2 erillistä työsopimusta.

Voiko olla samalle työnantajalle 2 erillistä työsopimusta. esim on kaupungilla töissä ( päätyö vaikka kiinteistönhoitaja ja sivutyö sivutoiminen palomies kaupungin pelastuslaitoksella) molemmista eri työsopimus.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
TP
Kysytty

Kunnallisen esimiehen työsuhdeopas 3.3 ”Sivutoimi” ja kilpaileva toiminta Työntekijällä ei työsopimuslain perusteella ole samanlaista velvollisuutta ilmoittaa ”sivu-toimistaan” kuin viranhaltijalla on kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain perusteella. Sivutoimella tarkoitetaan tässä kuten viranhaltijoidenkin kohdalla virkasuhdetta, palkattua työtä ja pysyväisluonteista tehtävää, josta työntekijä voi kieltäytyä sekä ammatin, elinkeinon tai liikkeen harjoittamista. Selvää kuitenkin on, että työaikaa ei ole oikeutta käyttää ”sivutoimeen” kuuluvien tehtävien hoitamiseen ilman työnantajalta erikseen saatua lupaa. Sen sijaan ”sivutoimista”, joihin ei käytetä työaikaa, työntekijä on velvollinen ilmoittamaan työnantajalle vain siinä tapauksessa, että asiasta on erikseen sovittu työnantajan ja työntekijän välillä. ”Sivutoimi” ei tietenkään saa aiheuttaa sitä, että työntekijä ei asianmukaisesti pysty täyttämään työvelvoitteitaan. … Eli siis Jos toinen työ ei häiritse toisen tekemistä, niin on ok. Sekään ei haittaa, että sivutoimen työnantaja on sama kuin päätoimen.
miksu
Vastattu