Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Maksetaanko koulutusmatkoista päivärahat?

En löydä KVTESistä mainintaa, mihin matkatyyppiin koulutusmatka kuuluu. Ei mainita virkamatkassa eikä virantoimitusmatkassa. Tes puhuu vain oppikursseista, joka viittaa muuhun kuin 2 päivän koulutukseen. Onko näin, ettei työnantajan tarvitse maksaa koulutusmatkoista päivärahaa lainkaan? Mielestäni aina kun työntekijä on poissa työpaikalta työhön liittyvissä asioissa, pitäisi päiväraha maksaa. Olenko väärässä?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
Epätietoinen
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Päiväraha ja muut koulutuskustannukset maksetaan silloin, kun työnantaja pitää koulutusta välttämättömänä ja antaa virkamatkamääräyksen (KVTES liite 16). Jos työnantaja ei pidä koulutusta välttämättömän, niin silloin työnantaja myöntää työntekijälle/viranhaltijalle virka/työvapaata ja samalla päättää, mitkä kustannukset työnantaja korvaa ja mitkä jäävät työntekijän/viranhaltijan maksettaviksi. Lue lisää - KVTES III luku 4 § 2 mom. 3 kohdan soveltamisohje - Kunnallisen henkilöstön osaamisen kehittämistä koskeva suositus
pulpetti
Vastattu

Päiväraha maksetaan yleensä silloin, kun koulutus kestää useamman päivän eikä esim. illallinen kuulu koulutukseen. Yhden päivän koulutus 8-16 ja siihen sisältyvä lounas käytännössä tarkoittaa ettei päivärahaa makseta.
ex-luottomies
Vastattu