Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Talkoovapaat

Kaupungin työtekijät on suositettu ottamaan 6 talkoovapaa päivää vuoden aikana. Luottamusmies suosittaa tätä ja kertoo lauselmassaan, että on työtekijälle parempi paha kuin lomautus ja samaan hengenvetoon mainitsee, miten työttömät ja työpajalaiset kärsivät ellen suostu talkoovapaisiin, sekä seuraavassa kohdassa ammattijärjestöt neuvottelevat lomarahoista, jos talkoovapaan pitäjiä ei ole tarpeeksi. Mitä hyödyn talkoovapaista, jos oma talous ja tarve ei anna myöden? Eli jos olen talkoovapaalla sairas, en saa sairausajan palkkaa, voiko talkoovapaat jopa vaikuttaa loman kertymiseeni?? Mitä muuta haittaa, eläkkeisiin tulevaisuudessa, ym. Mitä taas lomautus? Luottamusmies on siis omasta mielestäni kaikkea muuta kuin työntekijän puolella, joten siltä en apua kysy, koska taattusti uhkailee, vaikka työpaikan menetyksellä pahimmillaan.
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Puolueetonta tietoa haluava
Kysytty 4 vuotta sitten
Puolueetonta tietoa haluava
Kukaan ei voi määrätä ketään pitämään palkatonta talkoovapaata. Se on vapaaehtoista ja sopii vain niille, joiden talous kestää palkan alennuksen. Minun mielestä talkoovapaan pitäminen joko a) osoittaa, että työntekijällä ei ole tarpeeksi töitä, koska hän voi lomailla ylimääräisen viikon ilman, että kukaan tekee hänen tehtäviään, tai b) lisää hänen työkavereidensa työtaakkaa, koska he joutuvat tekemään omien töidensä ohella hänen talkoovapaan aikaiset työnsä ilman korvauksia? Se miten talkoovapaa vaikuttaa mihinkin, on sovittu siellä teillä paikallisesti. Jos et saa luottamusmiehen jutuista tai ammattiosaston tiedotteista selvää, kysy esimieheltäsi tai etsi käsiisi työnantajasi laatimat tiedotteet talkoovapaista. Talkoovapaa ja lomarahavapaa ovat palkan alennuksia. Se vaikuttaa eläkkeeseen. Kunnalle talkoo- ja lomarahavapaat ovat helpompia toimenpiteitä kuin lomauttaminen.
Seija
Vastattu 4 vuotta sitten
Seija

Vapailla olijoita paikataan varahenkilöstöllä ja otetaan sieltä missä on löysää. Ja löysää osassa paikoista on..
Kysyjä
Vastattu 4 vuotta sitten
Kysyjä