Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Erilliskorvaus vapaa ja sairasloma

työlistaan oli merkitty erilliskorvausvapaita seuraavalle viikolle.Jouduin jäämään sairaslomalle suunniteltujen vapaiden ylitse.Jääkö ne sairasloman alle vai miten niiden kanssa pitäisi menetellä?
aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Ritu
Kysytty 4 vuotta sitten
Ritu
KVTES:n mukaan ylityökorvausvapaa siirtyy. Muut vapaa-aikakorvaukset eivät siirry. (III luku 15 § 4 mom.) Koska käsittääkseni KVTES ei tunne termiä erilliskorvausvapaa, niin se voi olla joku paikallinen viritys, josta on myös siis sovittu paikallisesti ja silloin voi jopa siirtyä sairausloman alta. Kysypä esimieheltäsi tai luottamusmieheltä. KVTES III luku 15 § 4 mom. 4 mom. Vapaa-aikakorvauksen määrä ja sijainti tulee eriteltynä käydä ilmi vahvistetusta työvuoroluettelosta. Mikäli viranhaltijan/työntekijän vahvistettuun työvuoroluetteloon on merkitty ylityötä korvattavaksi vapaana ja viranhaltija/työntekijä sairastuu ennen vapaaaikakorvauksen alkamista, siirtyy sairausloman ajalle merkitty ylityön vapaa-aikakorvaus annettavaksi myöhemmin 25 §:n 5 momentin mukaisena ajankohtana tai siitä suoritetaan työnantajan harkinnan mukaan edellä tässä momentissa tarkoitettu rahakorvaus. Mikäli viranhaltija/työntekijä sairastuu ylityökorvausvapaan aikana, vapaaaikakorvaus siirtyy sairastumista seuraavan päivän alusta lukien annettavaksi myöhemmin tai korvattavaksi rahana kuten edellä on määrätty. Soveltamisohje Muu virka-/työvapaa ei siirrä työvuoroluetteloon vahvistettua ylityövapaata myöhemmin annettavaksi. Muut tässä luvussa tarkoitetut vapaa-aikakorvaukset eivät siirry myöhemmin annettavaksi.
mikä se on?
Vastattu 4 vuotta sitten
mikä se on?