Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osittainen hoitovapaa ja arkipyhät

Teen 80% työaikaa osittaisen hoitovapaan vuoksi. Olemme sopineet työnantajan kanssa, että osittainen hoitovapaa on perjantaisin. Mitä jos perjantaille osuu arkipyhä, kuten pääsiäisenä? Entä seuraava viikko kun arkipyhä on maanantaina? Miten työaika tuolloin menee? Työaikani osittaisen aikana on viikossa 29,36h.
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Jaana
Kysytty 2 vuotta sitten
Jaana

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Yksi arkipyhä lyhentää yleistyöajan viikkotyöaikaa kokoaikatyössä 7 h 39 min. Osa-aikatyön tekijälle lyhennys on yhtä monta prosenttia 7 h 39 minuutista kuin osa-aikainen työ on kokoaikaisesta (laske jakamalla viikkotyöaikasi 5:llä). Puhu esimiehesi kanssa, miten lyhennys toteutetaan sinun osalta.
maanantai
Vastattu 2 vuotta sitten
maanantai

Hei, tarvitsisin pikaista vastausta tähän tilanteeseen: Jäin osittaiselle hoitovapaalle viime perjantaina, ja viikkotyöaikani on nyt 29,24 h eli 80%. Jätin työnantajalle hakemuksen aikanaan 4 -päiväiselle työviikolle, jossa sama työaika eli 80 %, eli olisin vakituisesti tehnyt ma-to niinsanotut normaalit työpäivät, kuin olisin kokoaikaisesti töissä ma-to. Kuitenkin työnantaja korjasi omatoimisesti hakemuksen eteenpäin meneväksi niin että siihen merkittiin 5 työpäivää viikossa. Tämän sanottiin olevan vain tekninen juttu kellokorttisysteemin vuoksi. Jouduin nyt osittaisen hoitovapaan alussa olemaan poissa omasta sairastumisestani johtuen ma-ti, joilta päivät saldolaskennallisesti ovat 5h 53 min pitkiä. Tästä käytännöstä ei etukäteen minulle kerrottu, ja se johtaa pahaan ongelmaan työajan kanssa, sillä olen jo sopinut päivähoitopaikan kanssa kahdestas lapsestani, että hoidan heitä perjantait kotona aina osittaisen hoitovapaan loppuun saakka. Ongelmana siis, että minun pitäisi tehdä saadakseni tuo työtuntimäärä 29,24 h /vko täyteen, nyt sairastumiseni vuoksi sekä ke että to yhteensä reilusti yli 8 h päiviä. Mikä on mahdotonta koska minun tulee hakea lapset päiväkodista ajallaan. Mielestäni tässä on työnantaja tehnyt väärin siinä, että he korjasivat hakemuksen 5- päiväiseksi lähtökohtana se, että kellokortti / saldojärjestelmä on joustamaton, sanoen kuitenkin että kyseessä on vain tekninen juttu, ja että kaikki toimii työajan ja liukuma-aikojen sekä saldonkertymisten suhteen normaalisti niinkuin aiemmin, jos teen sen 4 täyttä päivää viikossa säännöllisesti. 5-päiväisen työviikon osittaisen hoitovapaan sopimuksen vuoksi minulle tulee kohtuuttomia tilanteita tuon sairauspoissaolon saldokäytännön vuoksi, ja se johtaa eriarvoiseen tilanteeseen muiden työntekijöiden suhteen, jolloin koen että oikeuksiani tasavertaisena työntekijänä poljetaan vain kellokorttijärjestelmön joustamattomuuden vuoksi. Tilanne on kestämätön. Onko minulla oikeus vaatia osittaisen hoitovapaan sopimus korjattavaksi 4:n työpäivän mittaiseksi, kun työaika-asioista ei riittävällä selkeydellä kerrottu minulle etukäteen?
Eriarvoinen työntekijä?
Vastattu vuosi sitten
Eriarvoinen työntekijä?

Ota pikaisesti yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan luottamusmieheen.
lm
Vastattu vuosi sitten
lm

Työehtosopimukset