Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko esimies pakottaa uimaan?

Voiko hoitoalalla työskentelevää pakottaa asiakkaiden kanssa uimaan? Jos ei, niin onko jotakin tapaa, jolla syy pitää todentaa? Lääkärintodistus tms?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 7 vuotta sitten
Kaikki uimaan
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos työnkuvasi edellyttää uimista, eivätkä asiakkaat pysty itsenäisesti uimaan (esimerkiksi lapset tai liikuntakyvyttömät) ja muut vastaavassa tehtävässä olevat työntekijätkin uivat asiakkaiden kanssa, niin on kohtuullista edellyttää sitä sinultakin tasapuolisuuden nimissä. Mikäli asiakkaat kykenevät itsenäiseen uimiseen, ei ole mitään syytä miksi sinun pitäisi uida mukana. Tästä ei kuitenkaan ole säädetty mitään työehtosopimuksissa. Lääkäriltä saanet "vapautuksen" joko henkisistä syistä (ahdistus) tai ihottuman, psoriasiksen tai muun kloorista ärtyvän syyn seurauksena.
Ei apua sopimuksista
Vastattu