Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lapsi sairaana, menetänkö ylityöt?

Teen yleistyöajan puitteissa töitä. Lapseni sairastui 3 viikon työlistan keskimmäisellä viikolla, listan viimeisellä viikolla minulle muodostui vähän ylitöitä. Listoja ajaessa osastonhoitaja ilmoitti hämmästyneenä hänkin, että näytti siltä että tuo sairaan lapsen hoitaminen söikin ylityöni pois!!! Onko tämä tosiaan mahdollista?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 8 vuotta sitten
Heli K
Kysytty

Moi. Et menetä. Toki nyt olet ne jo menettänyt.

KB
Vastattu

KVTES:n 3 luvun 15 § 2mom. (Lisä- ja ylityö jaksotyössä keskeytyneellä työaikajaksolla) kertoo, miten ylityöraja muuttuu, kun työaikajaksolle sattuu ennalta suunnittelematon poissaolo. Jos edellä 1 momentissa tarkoitetusta syystä aiheutunut keskeytys ei ole ollut tiedossa viikkoa ennen työaikajakson alkua, se työaika, joka tehdään poissaolon ulkopuolelle hyväksytyssä työvuoroluettelossa suunnitellun säännöllisen työajan lisäksi, on täydessä työajassa ylityötä. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2022/luku-3-tyoaika/saannollisen-tyoajan-ylittaminen-ja-tyoaikakorvaukset

Pykälä
Vastattu