Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yksinhuoltaja huoli

Olen yksinhuoltaja äiti. Lapseni sairastui, olin 3päivää palkallisella. 4pvä kävin hetken töissä ja toinen lapseni sairastui.Näistä saanen palkan normaalisti. Mutta miten seuraavat 4pvä? Kun lapsi sai jälkitaudin. Todistukset löytyy.
aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
Maija
Kysytty 4 vuotta sitten
Maija
Lapsen äkillisen sairauden vuoksi saa tilapäistä hoitovapaata 4 työpäiväksi, mutta palkkaa maksetaan 3:lta peräkkäiseltä kalenteripäivältä, huolimatta siitä osuvatko nämä viikonloppuun tai vapaapäiviin. Tämä aika on periaatteessa tarkoitettu lapsen hoitamiseksi ja hoidon järjestelemistä varten. Saman sairauden jatkuessa ei palkkaa enää makseta, jos haluat kotiin jäädä. Tälle ajalle voi toki pyytää esim. vuosilomaa, jos päiviä on tallella, tämä pitää siis sopia työnantajan kanssa. Näin ei tule palkanmenetystä, vaikka lasta jäisikin kotiin hoitamaan, vaikka kurjahan se on lomapäivät viettää kipeän lapsen kanssa. Eri sairauden ilmaantuessa, asia on eri. Jälkitaudit luokitellaan eri taudeiksi tietääkseni, kunhan huomioi että sairaslomatodistuksessa tulee myös lukea eri syy esim. ensimmäisessä "nuhakuume" ja toisessa "korvatulehdus". Samoin toisen lapsen sairaus on eri asia, tästä saa taas sen 3 kalenteripäivää palkallista hoitovapaata (ja 4 työpäivää tilapäistä hoitovapaata, joista siis kaikki eivät ole palkallisia). Tästä kuitenkin tulee työnantajalle ilmoittaa, että toinen lapsi on sairastunut, ja todistukset olla asianmukaiset. Eli periaatteessa palkkaa voit saada 3 kalenteripvää / lapsi / sairaus.
yh
Vastattu 4 vuotta sitten
yh