Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yleistyöaika vai jaksotyö ?

Kumpaa työaikaa minuun kuuluisi soveltaa kun minulla on sekä päivä ilta että viikonlopputyötä? Voiko molempia soveltaa yhtä aikaa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
Hirppa
Kysytty

Työnantaja päättää työaikajärjestelmästä. Se on jompi kumpi. Ei sitä vaihdella koko ajan, mutta työnantaja voi yksipuolisesti muuttaa nykyisen työaikamuotosi toiseksi,jos katsoo sen tarpeelliseksi, ellei työsopimuksessasi ole sovittu työaikajärjestelmästä. Tällainen on KT:n ohje kunnille  Mikäli TAL [työaikalaki] 7 § antaa mahdollisuuden soveltaa jaksotyöaikajärjestelmää, tulee vielä miettiä, teetetäänkö säännönmukaisesti – yötyötä ( kello 23-6 välisenä aikana) – yli 9 tunnin työvuoroja  Mikäli ei, oikea työaikajärjestelmä on yleistyöaikajärjestelmä http://flash.kuntatyonantajat.fi/jaksotyo-2015/#5 Lisätietoja luottamusmieheltä.
niin
Vastattu

Työnantaja määrää työajasta. Työnantaja ei voi yksipuolisesti vaihtaa työntekijän työaikajärjestelmää silloin, kun siitä on sovittu työntekijän työsopimuksessa. KT kuntatyönantajat on ohjeistanut, että yleistyöaika on oikea työaikajärjestelmä jaksotyön sijasta silloin, kun työntekijällä ei teetetä säännönmukaisesti yötyötä eikä yli 9 tunnin työvuoroja. http://flash.kuntatyonantajat.fi/jaksotyo-2015/#5 Lisätietoja luottamusmieheltä.
V
Vastattu