Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikainen työsuhde ja äitiysloma

Hei, Olen toiminut lastentarhanopettajan äitiysloman ja hoitovapaan sijaisena tammikuusta 2014 lähtien. Työsopimukseni on hoitovapaan aikana kesäksi katkaistu ja jatkettu elokuun alusta. Sijaisuuden oli tarkoitus jatkua hoitovapaan loppuun (helmikuu 2017). Kesäksi sopimukseni olisi kuitenkin katkaistu. Nyt kävi ilmi, että vakituinen työntekijä on jäämässä uudelle äitiyslomalle kesäkuussa. Itse olen jäämässä äitiyslomalle elokuun lopussa. Saako minua jättää palkkaamatta uudelleen elokuussa tehtävään (vaikka olen epäpätevä), kun olen jäämässä äitiyslomalle itsekin? Voiko minulle palkata oman äitiyslomani ajaksi (n. 6kk) sijaisen (sijaisen sijainen)? Tuleeko silloin maksaa palkkaa minulle äitiysloman ensimmäiseltä 3kk? Tämän hetkinen työsopimukseni on voimassa 31.5.2016 asti.
aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Päiväkodissa työskentelevä
Kysytty 4 vuotta sitten
Päiväkodissa työskentelevä
Jos sinut jätetään valitsematta sijaiseksi sen takia, että olet jäämässä äitiysvapaalle, siitä syntyy syrjintäolettama. Sen sijaan jos kelpoinen hakija ohittaa sinut, tai jos päiväkodissa on töitä kesällä, mutta haluat aloittaa uuden sijaisuuden vasta elokuusta, niin se ei ole taida olla syrjintää. Älä jätä hakematta sijaisuutta. Jos se ei tule yleiseen hakuun, hae silti. Äitiysvapaata on haettava viimeistään 2 kk ennen äitiysvapaan alkua, joten sijaisuus tullee hakuun ensi kuussa. Äitiysvapaa on palkallinen, jos palvelussuhde on kestänyt vähintään 2 kk välittömästi ennen vapaan alkua. Puhu päiväkodin johtajan kanssa. Jos kuulut ammattiliittoon, kysy luottamusmieheltä tai ammattiliitosta. Älä uskoa muita. Ammattiliiton neuvontapalvelut on jäsenetu.
jos
Vastattu 4 vuotta sitten
jos