Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairaan lapsen hoito

Alle 3-vuotiaamme on ollut ma alkaen kuumeessa. Maanantaina olin itse töistä pois, TI mieheni hoiti lastamme kotona, koska hänellä oli vapaapäivä. KE minä olen taas kotona pois töistä, koska miehelläni työpäivä. TO miehelläni VP, miten perjantai, miehelläni työpäivä ja itse olen jo ollut pois töistä 3 perättäistä päivää MA-KE, vaikkakin TI töissä. Saako vanhemmat olla yhteesä 4 perättäistä päivää pois töistä ja PE täytyy sitten olla palkattomalla?
aihealueelle Terveys 4 vuotta sitten
Annukka
Kysytty 4 vuotta sitten
Annukka
Tilapäiseen hoitovapaaseen on oikeus 4 työpäivää. Kunnan hommissa siitä on palkallista vain 3 ensimmäistä peräkkäistä kalenteripäivää riippumatta siitä kumpi vanhemmista hoitaa vai hoidetaanko vuorotellen. Päivät kuluvat vaikka ne olisivat vapaapäiviä (kvtes 5 luku 10 § 2 mom.). Sinulla palkalliset päivät olivat ma, ti ja ke. MIehen työehtosopimuksessa voi olla parempi palkallisuusehto.
em
Vastattu 4 vuotta sitten
em

Hei! Minulla on iltavuoro ja lapseni oksensi aamulla, kysyin työnantajalta että voinko saada alkuvuoron lapsen hoitovapaata ja tulen klo 15:00 töihin kun mieheni tulee kotia. Hän sanoi että ei voi, täytyy ottaa ylitöistä. Onko totta? Entä jos ei olisi ollut ylitöitä niin joutuis sit sen takia olee pois töistä koko vuoron vaikka muutama tunti riittäis.
Salla
Vastattu 2 vuotta sitten
Salla

Ei sen noin pidä mennä, vaan niin kuin itse ehdotit. Ota yhteyttä luottamusmieheen. Lue Kvtes:n V luvun 10 §:stä tilapäivien hoitovapaan pykälä ja soveltamisohjeet.
Kati
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati