Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Matkakorvaus asiakkaan kyyditsemisestä vai normaaliksi työmatkaksi laskettava matka?

Työskentelen etsivänä nuorisotyöntekijänä ja työhöni kuuluu olennaisesti asiakkaiden kyyditseminen. Kyyditsin asiakkaan työpaikkakunnaltani asioille paikkakunnalle, joka sattuu olemaan kotipaikkakuntani. En tehnyt paluumatkaa, koska työaikani päättyi juuri asiakkaan kyyditykseen. Työnantaja katsoo, että tämä ei kuulu matkakorvauksen korvattavaksi, koska se katsotaan työmatkakseni kodin ja työpaikan välillä. Kuitenkin matkan tarkoitus on selvästi ollut työn suorittamiseen liittyvä, koska se oli tarpeellinen asiakkaan kyyditys. Emme kumpikaan osapuoli löydä tes:sta tähän sopivaa, tyydyttävää pykälää.
aihealueelle Matkat 3 vuotta sitten
E-M N.
Kysytty 3 vuotta sitten
E-M N.
Jos kuljetus oli välttämätön ja kuului tavanomaisiin virka/työtehtäviisi, niin minun mielestäni se ei ollut työmatka työpaikalta asunnolle vaan virantoimitusmatka ja työaikaan luettavaa aikaa ja siten matkakustannusten korvauksiin oikeuttavaa. Työnantajalla on tulkintaetuoikeus, joten jonkun pitää osoittaa, että työnantajan tulkinta on väärä. Siihen tarvitset ammattiliittosi jäseniä edustavan luottamusmiehen. Jos et ole jäsen, niin kysele, onko joku muu aikaisemmin tehnyt vastaavanlaista matkaa, ja miten kävi. Lue myös kunnan matkustussääntö tms. ohje.
hilkka
Vastattu 3 vuotta sitten
hilkka