Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osittainen hoitovapaa ja arkipyhäviikon työaika

Olen osittaisella hoitovapaalla ja minulla on 30 tunnin työviikko. Perjantaisin on vapaapäivä. Arkipyhäviikolla kun perjantai on pyhäpäivä, niin onko minulla torstai vapaa?
aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
Tellu
Kysytty 4 vuotta sitten
Tellu
Yksi arkipyhä lyhentää täyttä työaikaa tekevien viikkotyöaikaa yleistyöajassa 7 tuntia 39 minuuttia (= viidesosa viikkotyöajasta). Osa-aikatyössä lyhennys on yhtä monta prosenttia 7 tunnista 39 minuutista kuin osa-aikatyöaika on täydestä työajasta (= viidesosa osa-aikatyön viikkotyöajasta). Jakso- ja toimistotyöajassa vastaava lyhennys. Sinulla yksi arkipyhä vähentää viikon työaikaa 6 tuntia. Joten pitkäperjantain viikolla työaikasi on 24 tuntia ja samoin toisen pääsiäispäivän viikolla. Esimies päättää, miten 24 tunnin viikko toteutetaan esim. kolmena päivänä á 8 tuntia tai 4 päivänä á 6 tuntia.
Tipunen
Vastattu 4 vuotta sitten
Tipunen