Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko työnantaja pakottaa pitämään määräaikaisessa työsopimuksessa kertyneet lomat sopimuskauden aikana?

Olen määräaikaisessa työsopimuksessa, joka alkoi 31.8.2015 ja loppuu 31.5.2016. Lomapäiviä minulle kertyy tänä aikana minun laskujeni mukaan 16 päivää. Voiko työnantaja pakottaa minua pitämään nämä lomat sopimuskauden aikana, kun itse haluaisin lomat rahana työsuhteeni päättyessä 31.5.2016.
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Kristian
Kysytty 4 vuotta sitten
Kristian
Työnantaja voi määrätä 31.3.2016 menessä ansaitsemasi lomapäivät (13 työpäivää) pidettäväksi toukokuussa, koska toukokuu on lomakautta (2.5.-30.9). 1.4.2016 alkavalta lomanmääräytymisvuodelta ansaittujen lomapäivien (4 työpäivää) pitämisestä lomana pitää sopia sinun ja työnantaja kesken, koska työnantaja ei voi määrätä niitä pidettäväksi ennen ensi vuoden lomakautta.
Paju
Vastattu 4 vuotta sitten
Paju

Edellinen vastaus oli oikea. Korostaisin vielä, että 1.4.2016 alkava, vuoden 2017 lomakertymä tulee maksaa työsuhteen päättyessä lomakorvauksena 31.5., ellet sovi työantajan kanssa niiden pitämistä lomana. Työnantaja ei voi vaatia pitämään niitä, toisin kuin edellisen vuoden lomakertymää. Lomakorvaus ei KVTES:in laskentaperusteiden mukaan ole työsuhteen päättyessä käsittääkseni yhtä suuri kuin lomana pidetyn ajan palkka + lomaraha, joten jos rahaa ajattelee, niin sekin kannattaa laskea, kummasta hyötyy enemmän.
PR
Vastattu 4 vuotta sitten
PR