Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kertyneiden ylitöiden menetys sairasloman vuoksi

Menetin kertyneet ylityöt äkillisen sairasloman vuoksi. Peruste; kolmen viikon jakson työtunnit eivät täyttenyyt sl.n vuoksi, joten ne korvattiin edelliseltä jaksolta( 3vk) kertyneiltä ylit.tunneilta. Eli sairaslomako pitää korvata työnantajalle!? Käytössä Titania- järjestelmä. Sairasloma on työssäoloon verrattavaa aikaa, joten ei mielestäni ole perusteltavissa KVTES.n mukaan niinkuin esimies selittää.Vai kuinka? Mistä löydän faktaa esittää asia esimiehelle ?
aihealueelle Työaika 4 vuotta sitten
hölmistynyt
Kysytty 4 vuotta sitten
hölmistynyt
Luottamusmies on ensisijainen apu, koska hän osaa faktat, valvoo sopimusten noudattamista ja tarvittaessa neuvottelee työnantajan kanssa. Hän on jäsenetu. Jos et ole järjestäytynyt, pyydä esimiestä näyttämään sinulle ne KVTES:n pykälät, joihin hän vetoaa. Perehdy KVTES:n työaikaluvun määräyksiin mm. 15 § ja 16 § 2 mom. 1 ja 3 kohta ja KT Kuntatyönantajien ohjeisiin työantajille, jotta osaat päätellä, onko esimies oikeassa. Esim. http://flash.kuntatyonantajat.fi/kvtes-2014-2016--2016 muutokset/html/#66 http://flash.kuntatyonantajat.fi/jaksotyo-2015/# http://www.kuntatyonantajalehti.fi/fi/arkisto/2015/6/Sivut/tyoaika-yleistyoajassa.aspx http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/kvtes/tyoajat/Sivut/default.aspx Lue myös ammattiliitojen selityksiä esim. http://spotidoc.com/doc/3679931/kvtes-n-yleistyöaika-ja-uusi-jaksotyö-vertailutaulukko
em
Vastattu 4 vuotta sitten
em

Luottamusmies on ensisijainen apu, koska hän osaa faktat, valvoo sopimusten noudattamista ja tarvittaessa neuvottelee työnantajan kanssa. Hän on jäsenetu. Jos et ole järjestäytynyt, pyydä esimiestä näyttämään sinulle ne KVTES:n pykälät, joihin hän vetoaa. Perehdy KVTES:n työaikaluvun määräyksiin esim. 15 § ja 16 § 2 mom. 1 ja 3 kohta sekä KT kuntatyönantajien ohjeisiin työantajille, jotta osaat päätellä, onko esimies oikeassa.
reet
Vastattu 4 vuotta sitten
reet