Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Yksipuolinen työaikamuodon muutos

Työnantajani muutti yksipuolisella päätöksellä työaikamuotoni jaksotyöstä (päivätyöluonteinen) yleistyöaikaan tammikuun alussa. Työsopimuskopioitani pyytäessä huomasin, että "vanhaan" työsopimukseeni oli laitettu merkintä työsuhteen kestosta, että työsuhteeni on päättynyt 3.1.2016. Uutta työsopimusta ei työnantajani ole lähettänyt allekirjoitettavaksi. Onko tämä juridisesti oikein työnantajalta? Käsitykseni mukaan minulla ei siis ole voimassaolevaa työsopimusta 4.1.2016 lähtien ollut lainkaan. Olen vakituisessa toimessa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
Heli Kujamäki
Kysytty

Sinulla toistaiseksi voimassa oleva työsopimus entisin ehdoin. Se ei ole lakannut olemasta voimassa, koska olet saanut jatkaa työtäsi 3.1.2016 jälkeen. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L6P5. Jos työsopimuksessasi lukee työajan kohdalla jaksotyö tai muodollinen jaksotyö tai niitä vastaavat KVTES:n pykälät, niin ota äkkiä yhteyttä luottamusmieheen tai ammattiliittoosi äläkä allekirjoita ennen sitä uutta työsopimusta. Ja vaikka ei lukisi, niin ota silti yhteyttä ennen kuin allekirjoitat mitään. Jos et ole liittynyt, niin tai lue tämä http://www.jytyliitto.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/kvtes-paasopijajarjestojen-kannanotto.aspx ja tämä http://flash.kuntatyonantajalehti.fi/2014-1/html/#25/z
valejuristi
Vastattu