Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Voiko liikunnanohjaaja vaatia työvaatteita?

Toimin liikunnanohjaajana, ja esimies on kustantanut työvaatteena yhden t-paidan 3 vuotta sitten. Ohjauksia on sisällä, ulkona ja vesijumppa-altaalla liukkaan kaakelin päällä. Ostan kaikki töissä käytettävät kengät ja vaatteet itse. Tuleeko esimiehen tarjota tietyt työvaatteet tässä työnkuvassa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työvälineet 8 vuotta sitten
Sari
Kysytty

Jos työnantajasi velvoittaa sinua käyttämään työssäsi tietyn mallista virka-/työpukua tai määriteltyä suojavaatetusta, niin silloin työnantaja kustantaa työasun. Muuten taidat olla samassa asemassa kuin esim. koulujen liikunnanopettajat. He käyttävät omia vaatteita, jalkineita ja välineitä. Tietääkseni he voivat vähentää välineistä aiheutuneita menoja verotuksessa tulonhankkimiskuluina. Mutta voin olla tästä vähentämisestä väärässäkin. Jos kuulut alan ammattiliittoon, niin saat sieltä oikean vastauksen.
etta
Vastattu