Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko liikunnanohjaaja vaatia työvaatteita?

Toimin liikunnanohjaajana, ja esimies on kustantanut työvaatteena yhden t-paidan 3 vuotta sitten. Ohjauksia on sisällä, ulkona ja vesijumppa-altaalla liukkaan kaakelin päällä. Ostan kaikki töissä käytettävät kengät ja vaatteet itse. Tuleeko esimiehen tarjota tietyt työvaatteet tässä työnkuvassa?
aihealueelle Työvälineet 3 vuotta sitten
Sari
Kysytty 3 vuotta sitten
Sari
Jos työnantajasi velvoittaa sinua käyttämään työssäsi tietyn mallista virka-/työpukua tai määriteltyä suojavaatetusta, niin silloin työnantaja kustantaa työasun. Muuten taidat olla samassa asemassa kuin esim. koulujen liikunnanopettajat. He käyttävät omia vaatteita, jalkineita ja välineitä. Tietääkseni he voivat vähentää välineistä aiheutuneita menoja verotuksessa tulonhankkimiskuluina. Mutta voin olla tästä vähentämisestä väärässäkin. Jos kuulut alan ammattiliittoon, niin saat sieltä oikean vastauksen.
etta
Vastattu 3 vuotta sitten
etta