Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Tehtäväkohtainen palkka

Voiko työnantaja pienentää tehtäväkohtaista palkkaa siirtämällä tehtäväkohtaisesta palkasta henkilökohtaiseen lisään, ilman että toimenkuva muuttuu / sopimusta muutetaan mitenkään?
aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
Hannes
Kysytty 4 vuotta sitten
Hannes
KVTES II luku 9 § 1 mom 6 kohta: Tehtäväkohtaista palkkaa voidaan alentaa vain 10 §:ssä tarkoitetuissa tapauksissa. 10 §:stä ei löydy mahdollisuutta, että tehtäväkohtaista palkkaa alennettaisiin muusta syystä kuin, että tehtävät muuttuvat vähemmän vaativiksi. Henkilökohtaisen lisän korottaminen ei käy syyksi alentaa tehtäväkohtaista palkkaa. Mene kysymään esimieheltäsi operaation perustelut ja luottamusmieheltä, onko niissä mitään järkeä. Opiskele tehtäväkohtainen palkan määräytymisperusteet 9 § ja henkilökohtainen lisä 11 §. KVTES-kirjan pitää löytyä työpaikalta paperisena tai sähköisenä.
rea
Vastattu 4 vuotta sitten
rea