Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuinka lasken työkokemuksen?

Miten lasken kuinka paljon työkokemusta on kertynyt?
aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
JN
Kysytty 4 vuotta sitten
JN
Laske yhteen kaikki työkokemuslisään oikeuttavat palvelusajat (vuodet, kuukaudet ja päivät, myös osa-aikatöistä) tai tee helpommin eli toimita muualta saadut työtodistukset työnantajalle. Saatuaan tarvittavat todistukset työnantajan tulee määritellä työkokemuslisään oikeuttava palvelusaika ja pyydettäessä ilmoittaa työntekijälle/viranhaltijalle samalla palvelusaikaan hyväksytyt palvelussuhteet. Jos olet työnantajan kanssa eri mieltä laskennan tuloksesta, niin ota yhteyttä luottamusmieheen. Työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa kertyy • virka-/työsuhteessa asianomaiseen kuntaan/kuntayhtymään, • muun työnantajan palveluksessa virka-/työsuhteessa tehtävässä, josta on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä, • Samankaltaisia tapauksia tulee kohdella yhteismitallisesti. Soveltamisohjeessa on todettu, että samasta ammattialasta on olennaista hyötyä. Vastaavien ammattialojen osalta ratkaisevaa on nimenomaan olennainen hyöty nykyisissä tehtävissä. • yritystoiminnassa muussa kuin virka-/työsuhteisessa tehtävässä, josta on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä, enintään yhteensä 5 vuotta. Yritystoiminnasta tulee esittää luotettava selvitys. Olennaiseen hyötyyn sisältyy työnantajan harkintaa. Yritystoiminnaksi ei lasketa pelkkää osakkuutta tai omistussuhdetta vaan yritystoiminnan täytyy olla todellista. Työnantaja määrittelee asianmukaiset kriteerit selvitykselle. Työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi hyväksytään sama ajanjakso korkeintaan yhden kerran. Jos siis työntekijä on samanaikaisesti palvelussuhteessa kuntaan ja toimii yrittäjänä, työntekijä saa jo oman työnantajan palvelusajan perusteella laskettavaa työkokemuslisää eikä täten yrittäjyyttä huomioida samasta ajanjaksosta. Selvitys muun kuin oman kunnan/kuntayhtymän palvelusta sekä yritystoiminnasta tulisi esittää kuukauden kuluessa palvelussuhteen alkamisesta. Työnantajan tulee pyytää ko. selvityksiä palvelussuhteen alussa. Saatuaan tarvittavat todistukset työnantajan tulee määritellä työkokemuslisään oikeuttava palvelusaika ja pyydettäessä ilmoittaa työntekijälle/viranhaltijalle samalla palvelusaikaan hyväksytyt palvelussuhteet. Työkokemuslisään oikeuttava palvelusaika vaikuttaa myös vuosiloma-ajan kertymiseen (5 vuotta, 10 vuotta, 15 vuotta). Lähde KT Yleiskirjeen 37/2011 liite, KVTES II luku 12 § Lisätietoja http://juko-fi-bin.directo.fi/@Bin/83bcec7634a00c7b10e8ec3237bc7332/1461141525/application/pdf/110673/Toimiva%20palkkaus.pdf
etta
Vastattu 4 vuotta sitten
etta

Hei!

Kuinka keikkatyönä tehty työ määritetään työkokemukseski? Onko jokin sovittu määrä työpäiviä kuukaudessa, jotta työkokemus vuodet karttuu? Sain tiedon työnantajaltani, että kokemuslisä ei kartu jos on tehnyt kuukaudessa alle 14 työvuoroa. Työtodistuksestani ei selviä työvuorojen määrää ja tästä syystä sitä ei lasketa työkokemukseksi. 

Mutris
Vastattu 10 kuukautta sitten
Mutris

Jotenkin vaikuttaa siltä, että "työnantaja" on sekoittanut työkokemuslisäajan ja lomanmääräytymiskuukaudet. 

Työkokemuslisää kartuttavat jokaisen keikan kaikki kalenteripävät työsuhteen ensimmäisestä viimeiseen päivään riippumatt siitä, ovatko ne työpäiviä vai vapaapäiviä ja siitä, onko työsuhde osa-aikainen vai kokoaikainen. Edellytys tietenkin on, että työtehtävät ovat sellaisia, että palvelusaika on työkokemuslisään oikeuttavaa. Pykälä on KVTES II luku 12 §. Luottamusmies selittää tarkemmin.

E
Vastattu 10 kuukautta sitten
E