Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

sairausloma

Toimitin esimiehelleni sairauslomatodistuksen, kenelle hän on oikeuttu kertomaan minun sairauslomani syy? onko tälläisia henkilöitä esim. työsuojeluvaltuutettu ja pääluottamusmies.
aihealueelle Terveys 4 vuotta sitten
jj
Kysytty 4 vuotta sitten
jj
Kunnassanne on nimetty ne henkilöt, jotka saavat käsitellä työntekijöiden lääkärintodistuksia. Heitä ovat ne, jotka valmistelevat ja päättävät sairauslomista ja sairausajan palkasta ja panevat päätökset toimeen. Esim. jos esimies ei päätä sairauslomasta, hänellä ei ole oikeutta saada nähtäväkseen todistusta ilman sairastuneen henkilön lupaa. Sairauslomatietoja käsittelevät henkilöt eivät saa kertoa näitä tietoja sivullisille työsuhteen aikana eikä sen jälkeenkään. Siis jos työsuojeluvaltuutettu ja pääluottamusmies eivät ole nimettyjä sairausloma-asioita käsitteleviä henkilöitä, heille ei saa niitä kertoa ilman asianomaisen sairastuneen lupaa. Lisätietoja http://www.tietosuoja.fi/fi/index/ratkaisut/tyontekijoidenterveydentilatietojensekas.html
nilkka
Vastattu 4 vuotta sitten
nilkka