Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

sairausloma

Toimitin esimiehelleni sairauslomatodistuksen, kenelle hän on oikeuttu kertomaan minun sairauslomani syy? onko tälläisia henkilöitä esim. työsuojeluvaltuutettu ja pääluottamusmies.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 6 vuotta sitten
jj
Kysytty

Kunnassanne on nimetty ne henkilöt, jotka saavat käsitellä työntekijöiden lääkärintodistuksia. Heitä ovat ne, jotka valmistelevat ja päättävät sairauslomista ja sairausajan palkasta ja panevat päätökset toimeen. Esim. jos esimies ei päätä sairauslomasta, hänellä ei ole oikeutta saada nähtäväkseen todistusta ilman sairastuneen henkilön lupaa. Sairauslomatietoja käsittelevät henkilöt eivät saa kertoa näitä tietoja sivullisille työsuhteen aikana eikä sen jälkeenkään. Siis jos työsuojeluvaltuutettu ja pääluottamusmies eivät ole nimettyjä sairausloma-asioita käsitteleviä henkilöitä, heille ei saa niitä kertoa ilman asianomaisen sairastuneen lupaa. Lisätietoja http://www.tietosuoja.fi/fi/index/ratkaisut/tyontekijoidenterveydentilatietojensekas.html
nilkka
Vastattu