Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloma-oikeus

Hei! Haluaisin selvennystä erääseen vuosilomaan liittyvään kysymykseen. Olen aloittanut nykyisellä työnantajallani tammikuussa 2012 määräaikaisena ja minut on vakinaistettu maaliskuussa 2013. Joulukuussa 2013 olen jäänyt äitiyslomalle ja pitänyt vuosilomaa ennen hoitovapaalle siirtymistä loka-joulukuussa 2014. Hoitovapaani olen keskeyttänyt 12.10.2015 ja tehnyt 31.1.2015 asti kokonaista työaikaa. 1.1-.30.6.2016 olen tehnyt 30 tuntista työaikaa osittaisella hoitovapaalla. Toukokuussa 2015 olen aloittanut tekemään tuntitöitä (erillisella työsopimuksella) omalla työnantajallani vaihtelevasti 14 pv/kk tai 35 h tarpeen mukaan ollessani hoitovapaalla. Varmistin toukokuussa 2015 palkanlaskennasta että tekemäni tunnit kerryttävät lomaani normaalisti, koska tuolloin minulle oli maksettu 9 % lomakorvaus. Lisäksi kysyin asiaa myös pääluottamusmieheltäni ja asian piti olla selvä. Nyt sain palkanlaskennasta viestin ettei tekemiltäni tuntityö kuukausilta (touko-syyskuu) kerry lomaa ollenkaan, koska ne on maksettu pois palkanmaksun yhteydessä (vaikka asian olin tarkastanut eikä näin pitänyt olla) Miten asian oikea laita nyt mahtaa olla? Kokemuksia siis hoitovapaalla tehdystä tuntityöstä ja lomaoikeudesta.
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Ina
Kysytty 3 vuotta sitten
Ina
Koska pääluottamusmies on jo aiemmin hoitanut asiaasi, niin ota uudelleen yhteyttä häneen ja pyydä tarkistamaan, mitä sinulle on oikeasti maksettu keikkatöistäsi. Pyydä myös näyttämään asiaa kosevat KVTES;n pykälät.
hedi
Vastattu 3 vuotta sitten
hedi

Työnantaja on määritellyt sulkuajan palvelulle, kolme viikkoa ja suositellut lomatoiveissa ottamaan tämän huomioon, voiko työnantaja määrätä olemaan sulkuajalla vuosilomalla? Olisiko sulkuajasta pitänyt keskustella ensin työntekijöiden kanssa?
Pikkumyy
Vastattu 2 vuotta sitten
Pikkumyy

Ottakaa selvää, onko sulusta keskusteltu/neuvoteltu henkilöstön edustajien kanssa (tod. näk. pääluottamusmies). Ja mikä oli heidän kanta. Jos koko yksikkö laitetaan kokonaan kiinni kolmeksi viikoksi, niin todennäköisesti jotkut joutuvat pitämään kesälomaansa silloin. Nimittäin työnantaja päättää vuosilomien ajankohdat (vuosilomaluku 7 §) työntekijöitä kuultuaan. KVTES sanoo, että työnantajan on mahdollisuuksien mukaan otettava huomioon työntekijöiden esitykset ja noudatettava tasapuolisuutta lomien sijoittamisessa (9 §).
Kati
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati