Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuinka huomioidaan työajan suunnitelman muutokset sairasloman ajalla?

Työpaikkamme työvuorolistat kulkevat kolmen viikon tasausjaksoissa, joissa työajan tulee täsmätä, mutta päiväkohtaiset tuntimäärät vaihtelevat. Esimerkiksi suunnitelmassa voi olla maanantaina 6 tuntia pitkä työpäivä ja tiistaina 9 tuntia pitkä päivä. Korjasin ennakkoon suunnitelmaan, että tekisinkin maanantaina 7 tuntia ja tiistaina 8 tuntia. Käy kuitenkin niin, että sairastun ja olen maanantain sairaslomalla. Esimieheni väittää, että tunnit menevät joka tapauksessa alkuperäisen suunnitelman mukaan, eli joudunkin tekemään tiistaina alkuperäisen 9 tuntisen päivän, tai tunnit eivät täsmää, eli jään ns. "miinukselle". Onko todella näin vaikka olen ennakkoon suunnitelmaan korjannut työvuorojen muutokset? Mistähän voisin asian tarkistaa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 9 vuotta sitten
Erika
Kysytty

Tarkista luottamusmieheltä. Luulen, että sinun on vaikea saada esimiehesi päätä kääntymään ilman luottamusmiehen tai esimiehen esimiehen apua.
elvi
Vastattu