Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

virkavapaa

Hei! Pitääkö uudessa vakituisessa työpaikassa olla tietty aika, ennen kuin voi pyytää virkavapaata? Ja jos virkavapaata saa, niin kuinka monta päivää kuukaudessa täytyy olla töissä (tässä omassa työpaikassa), että lomapäivät kertyy.? Sitten kun on ollut vuoden töissä ja kerryttänyt täydet lomapäivät ja tämän jälkeen jää virkavapaalle, niin säilyykö täydet lomat? Ja sitten vielä kysyisin, että voiko virkavapaalla tehdä saman työnantajan (esim kaupunki) alla olevia töitä? Kiitos:)
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
Tietoa vailla
Kysytty

Silloin kun on kyseessä harkinnanvarainen virkavapaa, niin paikallinen työnantaja päättää, millä ehdoilla virkavapaata voi saada. Teillä on tai ainakin pitäisi olla kunnassa harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämistä koskevat ohjeet, joita vapaita myöntävien esimiesten tulee noudattaa (KVTES V luku 12 § 3 mom.). Kysy siis esimieheltäsi. Jos et halua paljastaa esimiehelle aikeitasi, niin kysy luottamusmieheltä tai ota selvää, mistä voit itse lukea ko. ohjeet. Harkinnanvaraisista virkavapaista on työssäolon veroista aikaa 30 kalenteripäivää lomanmääräytymisvuodessa, ellei saa lomakorvausta muualta virkavapaan aikana (KVTES IV luku 4 § 9 kohta). Lomanmääräytymiskuukausia ovat kaikki ne kuukaudet, joissa on 14 työpäivää tai 35 työtuntia.
seija
Vastattu