Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomaraha & pitämättömät vapaat.

Työskentelin normaalisti sairaanhoitajana noin 2500 € palkalla Kotkan kaupungilla. Olin kuitenkin viimeiset 3 vuotta virkavapaalla työstöni ja työskentelin eräässä projektissa myöskin Kotkan kaupungin palkkalistoilla, palkkani oli noin 3500 €/kk. Projekti päättyi 30.6 ja olin siirtymässä takaisin normaaliin työhöni 1.8 eli pitäisin loman pois ennen töihin paluuta. (Loma oli siis 1.7 - 31.7) Sain kuitenkin uuden työn ja irtisanouduin 28.6 kaupungin palveluksesta. Lomarahat tulivat 15.7 ja ne olivat paljon huonommat kuin vuosi sitten. Kysyin asiaa palkanlaskijalta ja selvisi että lomaraha maksetaan sen mukaan mitä lomalle jäädessä tienaa. (30.6 tienasin 3500 € ja 1.7. tienasin 2500 €/kk). Eli hävisin tässä 500 € koska jäin 1.7. lomalle, 30.6 jäädessä olisin saanut lomarahat projektin palkan mukaan. Menikö homma oikein ? Toinen kysymys: minulla on kertyneitä lomia sisällä muutamia päiviä ja kun irtisanoin itseni niin minkä palkan mukaan ko. lomarahat maksetaan ? Irtisanomishetkellä (28.6) tienasin 3500 € joten saanko pitämättömät lomat sen palkan mukaan ?
aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
500 € edestä harmitusta
Kysytty 3 vuotta sitten
500 € edestä harmitusta
Lomarahasi laskentaperusteena on heinäkuulta tosiasiallisesti maksettu varsinainen kuukausipalkka (KVTES IV luku 18 §). Lomakorvaus pitämättömistä lomapäivistä työsuhteen päättyessä lasketaan jakamalla lomakorvauksen laskemisajankohdan varsinainen kuukausipalkka luvulla 20,83 ja kertomalla se pitämättömien vuosilomapäivien lukumäärällä (IV luku 16 § 1 mom.) Luottamusmies selittää tarkemmin.
Eevi
Vastattu 3 vuotta sitten
Eevi

Hei, Kumpi on työntekijälle parempi vaihtoehto, lomaraha (lomapäiviä 38), vai virkavapaa?
Riitta Kaivorinne
Vastattu 10 kuukautta sitten
Riitta Kaivorinne