Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työsopimus lähihoitaja/sisäinen sijainen

Ongelmia työnantajan kanssa. Työsopimuksessa lukee lähihoitaja, vakinaistaminen tapahtui työhön yli 2 vuotta sitten ja työnkuva on pysynyt muuttumattomana koko sen ajan. Työnantaja ilmoitti että vakinaistaminen olisi tapahtunut sisäiseksi sijaiseksi, vaikka tätä ei lue sopimuksessa eikä asiasta ole koskaan ollut mitään puhetta. Sanoi että edellinen esimies olisi tehnyt virheen. (kysytty asiaa, ei ollut totta) Nyt työnantaja uhkailee potkuilla jos ei suostu menemään kentälle, ainakun on puutoksia työntekijöistä. Eli pitäisi mennä päivän varoitusajalla tuuraamaan ympäri kaupungin eri tiimejä. Eihän tämä ole laillista työvuoroluettelon muuttamisen kannalta tai työsopimuksenkaan.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 6 vuotta sitten
JJ88
Kysytty

Ota heti yhteyttä pääluottamusmieheesi jos olet liittynyt liittoon. Jos et ole liittynyt, niin kysy neuvoa työsopimuslakia valvovalta viranomaiselta http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot. Tee niitä töitä, joita työnantjasi osoittaa siihen saakka, kunnes asiasi ratkeaa. Työnantajallasi on nimittäin työnjohto-oikeus ja työnantaja on oikeassa siihen saakka, kunnes osoitetaan, että ei ole.
Eevi
Vastattu