Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

lomakorvaus

Olen ollut töissä yli 15 vuotta ja ansainnut lomaa 38 päivää. Jos nykyinen työsuhteeni on kestänyt noin 1, 5 vuotta ja lopetan suhteen ennen 31.3, esim 23.3 , niin onko mahdollista että minulle maksetaan lomakorvaus vain 30 päivältä
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
lomakorvaus 30 pv
Kysytty 6 vuotta sitten
lomakorvaus 30 pv
Kysy tarkat pykälänmukaiset perustelut siltä henkilöltä, joka sanoi, että lomakorvauksesi tulee maksettavaksi juuri 30 päivältä. Sen jälkeen pyydä luottamusmiestä selvittämään asiaa. Jos rupeaisin arvailemaan, niin se voisi johtua jotenkin siitä, että sinulle ei tullut 6 kk palvelua täyteen viime lomanmääräytymisvuoden loppuun mennessä 31.3.2013 eli sinun viime kesän lomaa ei laskettu 38 päivän taulukon mukaan, jolloin sen taulukon mukainen lomakorvaus tulee vasta, jos palvelussuhteesi on voimassa vielä 31.3.2014. Tosin en keksi, mistä silloin saadaan 30 päivän lomakorvaus. Toinen mahdollisuus voisi olla, että työnantajalta on jäänyt huomaamatta, että lomakorvauksia koskevat B-taulukot ovat poistuneet muutama vuosi sitten. Niiden mukaan sai lomakorvausta vähemmiltä päiviltä kuin vuosilomaa. 38 päivän pituisen vuosiloman lomakorvaus oli juurikin 30 päivää. Mutta ei kannata ollenkaan välittää näistä arvauksista, vaan kysyä ensin työnantajalta perustelut ja sitten tarvittaessa pyytää apua luottamusmieheltä, jota ammattiliitto neuvoo tarvittaessa.
Arvaaja
Vastattu 6 vuotta sitten
Arvaaja