kokemuslisä

 • Olen määräaikaisessa työsuhteessa, mutta sopimukseen ei ole laitettu päättymispäivää. Lisäkohdassa lukee, niin kauan kuin avustettava lapsi on varhaiskasvatuksen piirissä. Ilmeisesti kuitenkin aina pitäisi olla, joku päivämääräkin rajaamassa tätä? Koska sopimukseen ei jälkikäteen voi päättymispäivää lisätä?
 • Opetan sivutoimisesti kansalaisopistossa, n. 6 t/vk/työkausi. Palkka vähän yli 30 e tunti. Ei matkakorvauksia.

  Onko minulla oikeus kokemuslisään? Opettajakokemusta mm. Opiston virassa 7-8 vuotta, myös muuta opetuskokemusta luonnollisesti hyvin paljon. Olen eläkkeellä. Käteen jäävä palkka tosi pieni.

 • Hei,

  Minulle on työssäni myönnetty henkilökohtainen lisä. Nyt kuitenkin lähden omasta työstäni työkiertoon, hieman eri tehtävään, jossa palkkakin muuttuu. Tämän työkierton kesto on 8kk ja sitten tarkoitus mitä todennäköisimmin palata takaisin omaan tehtävään. Vaikuttaako tämä henkilökohtainen lisä työkiertoon eli poistuuko se minulta siksi aikaa kun olen työkierrossa? Käsittääkseni se ei kuitenkaan voi kokonaan ”loppua” niin, että palatessani omaan työhön sitä en enää saisikaan? 

 • Hei, Olen aloittanut Kunnan vastaavana liikunnanohjaajana Kärkölässä. Olen tätä ennen työskennellyt Vierumäellä 2012-2018 eli noin 6 vuotta Kuuluuko minulle jonkinlainen ikälisä? Ja miten asiassa edetään?
 • Onko työehtosopimuiksen mukaista evätä kokemuslisä jos aikaisemmin on toiminut toisen kunnan palveluksessa lähihoitajana pitkälle demenroituneiden vanhusten parissa.ja nyt on työskentelee päiväkodissa lastenhoitajana? 
 • Olen työskennellyt 15 vuoden ajan sote-alalla terveyskeskusavustajana, työterveyssihteerinä ja palvelusihteerinä. 2022 aloitin työt varhaiskasvatuksen lastenhoitajana kunnallisen sektorilla. En ole saanut kokemuslisää lainkaan aiempien työsuhteiden perusteella. Työtoverini opiskeli sairaanhoitajaksi ja hänelle luettiin palvelusihteerin työkokemus kokemuslisää kartuttavaksi.  Onko kokemuslisän evääminen perusteltua? 

 • Kokemuslisän voi saada takautuvasti kahden vuoden ajalta. Voiko työkokemuslisän saada edelliseltä työnantajalta, jos kokemuslisän kriteerit (=työkokemusvuodet) ovat täyttyneet edellisen työnantajan palveluksessa, mutta jos et ole silloin huomannut selvitellä asiaa?
 • Hei!

   

  Olen toiminut opettajana elokuusta 2018 lähtien, eli olen pian saavuttanut 5 vuoden kokemuslisän rajan. Olen kuitenkin ollut kahtena kesänä työttömänä (yhteensä 4 kuukautta). Olenko jo oikeutettu kokemuslisään, vai tuleeko se täyteen vasta, kun olen oikeasti kerryttänyt 5 vuotta työkokemusta? (Eli marraskuun 2023 loppuun mennessä.)

 • Vaikuttaako työkokemuslisä 3%/8% pelkästään "tehtäväkohtaiseen" peruspalkkaan vai maksetaanko lisä kokonaispalkasta, mukaanlukien ilta-, lauantai- ja sunnuntailisät?
 •  Minut palkattiin tälle alalle, jolla nyt noin viisi vuotta olen työskennellyt, alun perin palkkatuella  (50%) 6 kk, kokopäivätyönä. Lasketaanko se mukaan kokemuslisiin? Tein samoja työtehtäviä ja samalla tittelillä kuin nytkin. 

  Entä korkeakouluharjoittelu? Jälkimmäisestä harjoittelusta tälle alalle sain jopa jonkinlaista palkkaa, kannattaako sitä tyrkyttää kokemuslisiin? Kesto oli vain 2 kk, palkka muistaakseni n. puolet varsinaisen työntekijän palkasta.