työaika

 • Jos olen juhannusaaton töissä, kuuluuko tästä työnantajan antaa minulle arkivapaa? Työehtosopimus on kvtes ja yleistyöaikaa noudatetaan.
 • Jos haluaisin pitää vuosilomistani 3vkoa "työajanlyhennyksinä", eli tehdä 15vkoa 4 päivästä viikkoa, onko se yleensäkään mahdollista,  vai onko se vain sopimuskysymys johtajan kanssa?

 • Hei! Meillä on koulutuspäivä noin 30 kilometrin päässä työpaikasta. Meitä kiinnostaisi tietää onko matka-aika työaikaa? Koulutuksesta ei voi kieltäytyä, se on siis työnantajan järjestämä. Työantaja on järjestänyt bussi kuljetuksen koulutus paikalle. Toinen kysymys. Olemme yleistyöajassa ja siihen kuuluu ymmärtääkseni puolentunnin ruokatauko joka on omaa aikaa. Koulutuspäivänä meille on kumminkin laitettu tunnin ruokatauko joka on omaa aikaa. Voiko työnantaja laittaa tunnin tai vaikka kahden tunnin ruokatauon vaikka yleistyöaikaan kuuluu vain puolentunnin ruokatauko?
 • Hei.

   

  Minulla oli lauantaina koulutus, joka sisälsi ruuan ja kahvit. Matka-aika mukaan laskettuna koulutus vei päivästäni aikaa 7.50-17.15. Mikä kuuluisi olla työaikalistassa merkittynä työajaksi? Kuuluuko matkat merkata työajaksi? Koulutuksen pituus oli 9-16.15. Esimies sanoi työajaksi merkattavan 8-16.

 • Hei, jos jään osittaiselle hoitovapaalle eli alkaisin tekemään tasan 6h töitä päivässä niin pitääkö minun pitää/kuuluuko minulle ruokatauko? Eli sitten päivä "pitenisi" puolella tunnilla. Luin, että jos työaika pidempi kuin 6h niin sitten on ruokatauko. Mutta entäs jos tasan 6h? Kvtes. 

 • Hei, Olen nyt Pamissa ja aloitan työt kunnalla 15.10 miten liiton vaihto tehdään ja onnistuu?
 • Olen jäänyt osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle ja teen 50% työaikaa.

  Miten lasketaan työaikani, jos jonakin kuukautena olen pitämättömillä vuosilomilla esim. 2 viikkoa, niin mikä on edellytetty työaika loppukuusta?

 • Työskentelen toimistotyöajassa 7,35 h/pv. Työpäivään kuuluu 30 min lounastauko, joka on omaa aikaa ja jonka saa pitää klo 11-13. Meidät velvoitetaan leimaamaan lounastauolle, vaikka söisimme eväitä työpaikalla. Itsellä usein pelkkää leipää eväänä, jonka voisin syödä työn ohessa työpisteessäni, mutta ”leimauspakon” vuoksi olen käynyt sen syömässä taukotilassa ja käynyt edestakaisin leimaamassa alakerrassa, koska meillä on siellä ainut kellokortin leimauslaite. Tämän vuoksi en ehdi ulos lainkaan lounastauon aikana ja tuntuu, että tauko menee hukkaan kun väkisin menen taukotilaan mutustamaan eväsleipääni. Mieluummin söisin evääni työn ohessa ja käyttäisin sen 30 min ulkona jaloitteluun. Voiko näin tehdä?

 • Hei

  Minua kiinnostaisi kovasti hakeutua obduktioavustajaksi, olisiko täällä ketään kyseisessä ammatissa?

   

  Millaista työsi on?

  Onko kolmivuorotyö?

  Palkka €/kk?

  Olisi mukava saada kuulla kokemuksia, aika vähän löytyy mistään tietoa. 

   

 • Miten määritellään osa-aikatyö? Toimin koulussa ja työsopimuksessa lukee osa-aikatyö, tunteja on 36 h/vk. En saa soviteltua päivärahaa, vaikka olen osa-aikatyössä. Avaisitteko asiaa, en löytänyt  KVTESsistä vastausta.