työaika

 • Henkilöllä on kuukausipalkka ja työsopimuksessa on määritelty yleistyöaika ja viikkotyöaika 38,75 tuntia, täysiaikainen työ. Työnantajalla ei ole ollut tarjota täysiä viikkotunteja, vaan töitä on todellisuudessa ollut vähemmän. Miten tällöin palkanmaksu - maksetaanko koko kuukausipalkka vai onko kunnalla oikeus vähentää palkasta tekemättömät tunnit?
 • Hei!

  Jos työvuortaulukossa on suunniteltu eripituisia päiviä, esim. joku päivä saattaa olla lyhyempi ja joku pidempi, miten toimitaan jos yllättäen työntekijä haluaakin ottaa yhden vuosilomapäivän sellaiselle päivälle, jossa on suunniteltu lyhyempi päivä? Lasketaanko työajaksi silti 7 h 39 min, vaikka suunnitelmassa on esim 7 h 15 min? Käytämme titania työvuorosuunnitteluohjelmaa ja ymmärtääkseni titania toimii kvtesin mukaisesti, mutta kun toteumaan laittaa vuosilomapäivän sellaiselle päivälle jossa on suunniteltu lyhyempi päivä, ohjelma laskee työajaksi sen mitä suunnitelmassa on ollut. Pitääkö aika muuttaa 7h 39 min:ksi manuaalisesti? Se tarkoittaa silloin sitä että työaika ylittyy ja syntyy joko lisätyötä tai jopa ylityötä.

   

  Terveisin Annina From, päiväkodin johtaja

 • Kuinka monta päivää työnantaja voi laittaa peräkkäin töitä? Onko seitsemän päivää sallittu määrä? 

 • Hei!

  Olen kaupungilla töissä päiväkodissa (yleistyöajassa), kokopäivätyössä). Minulla oli suunniteltu työvuoro to 16.5 klo 6:30-13:45 ja illalla vielä kevätjuhlaan tulo klo 17:30-19:30. Olin kipeänä ja olin varannut työterveyteen ajan klo 14:10. Menin aamulla töihin 6:30 ja olin töissä 13:45 asti, josta lähdin työterveyteen. Sain sairaslomatodistuksen sieltä torstaille 16.5 ja perjantaille 17.5. En siis enää illalla mennyt kevätjuhlaan töihin. Kuuluuko minulle tältä päivältä aamulta kuitenkin saada tuolta 6:30-7:00 ajalta yötyöhyvitystä 9minuuttia (meille annetaan ne aikana, ei siis makseta ollenkaan)??

 • Mikä on lakisääteinen lepoaika kolmivuorotyössä yövuorojen jälkeen kunnes seuraava vuoro saa alkaa? Esimerkiksi työntekijä on tehnyt 3 yövuoroa ja päässyt yövuorosta klo 7:45 aamulla. Saako seuraavana päivänä olla suunniteltu päivävuoro ilman yhtään vapaa päivää vai riittääkö yksi vapaapäivä kunnes on suunniteltu listaan iltavuoro alkavaksi 13.00 yövuoron jälkeen yhdellä vapaalla?