työvuorolista

  • Jos minulle on merkitty työvuorolistaan työajaksi klo 12-20, ja minusta riippumattomista syistä työt loppuvatkin klo 19, joudunko korvaamaan tunnin jos kuitenkin olen työpaikalla? Entä jos minulle ilmoitetaan klo 8 aamulla, että työpäivä alkaakin jo klo 11, johtuen siitä että työt loppuvatkin jo klo 19, saanko saapua työpaikalle vasta klo 12, kuten vahvistetussa työvuorotaulukossa on alunperin merkitty? 

     

  • Hei! Kysymykseni liittyy jaksotyöhön. kvtessissa mainitaan että työvuoroja saa olla enintään 7 putkeen. Keskustelua aiheuttaa meillä täällä se miten yövuorot luokitellaan Itselläni on 7 työvuoroa putkeen joista viimeinen on yövuoro joka siis menee 8 päivän puolelle. Katsotaanko tuo että on 7 työvuoroa vai 8 työpäivää Alla kooste miten vuorot menevät Pe-Ma: vapaa Tiistai: ilta Keskiviikko : aamu Torstai ilta Pe: yö La: yö Su: yö Ma: yö Ti: - Keskiviikko: vapaa To:ilta Pe: aamu La-su: vapaa Eli töitä on tiistai illasta seuraavan viikon tiistai-aamuun eli 7 työvuoroa vai kuinka?
  • "Työvuoroluettelo on annettava tiedoksi viikkoa ennen ajanjakson alkamista." Kuinka tarkasti tätä voidaan tulkita? 

    Esimiehemme mielestä riittää, että työvuoroluettelo on hyväksytty ja allekirjoitettu edellisen viikon maanantain aikana esimerkiksi viimeistään klo 23.59. Työntekijöillä loppuu työaika porrastetusti klo 12-17 välillä. Listat tulostetaan nähtäviksi kahvihuoneeseen maanantai-iltana klo 17 jälkeen, jolloin työpaikalla ei ole enää esimiestä lukuunottamatta ketään töissä. Työntekijät saavat siis listat tietoonsa vasta tiistaiaamuna tullessaan töihin.

    Luottamusmiehen kanssa asiasta keskusteltu ja hänen mielestä listat tulisi olla viimeistään maanantaina valmiit allekirjoitettuna, kun ensimmäinen työntekijä tulee töihin klo 6.10. Kvtes jättää esimiehelle tulkinnanvaraa, koska ei ole kellonaikoja ilmoitettu milloin listan tulee olla julki.