opiskelu

 • Olen oppisopimuksella opiskelemassa lähihoitajaksi kaupungilla. Olen ollut vanhusten palvelukeskuksessa työssä ja suorittanut näytöt siellä ja olen siellä työvahvuudessa. palvelukeskuksen kanssa toimii myös kotihoito. Alunperin on sovittu että suoritan kotihoidon näytön siellä.Nyt kuitenkin kun valmistumiseni pitäisi olla toukokuun lopussa ja määräaikainen työsopimus on toukokuun loppuun niin on ongelma  järjestää harjoittelemista kotihoidon puolella minulle,koska olen työvahvuudessa ja tilalleni palvelukeskuksen ei ole vuorojeni paikkaajaa. Näyttö pitäisi kotihoidossa suorittaa ja se on minulle uusi asia,en ole siellä ennen ollut.Olen ilmoittanut tästä oppilaitokseen ja kun opettaja soitti pomolle niin pomo vaan ilmoitti että kun on vahvuudesta niin ei niin vaan onnistu lähteä kotihoidon matkaan ja asia jäi siihen. Meillä on muutama valmistuva opiskelija harjoittelussa ja oli puhe että heillä paikataan minun vuoroja.Työvuorolistan tekijään otin yhteyttä ei vaikutusta Muutamaksi tunniksi olen nyt päässyt kotihoidon mukaan parina päivänä.Vastuu vuoroja työvuorolista pullollaan ja nyt sain opiskelijan kanssa sovittua kokonaisen aamuvuoro ja iltavuoron pääsiäisen jälkeen niin että voin olla koko vuoron kotihoidossa ja hän tekee ne ei vastuullista minun vuorot palvelukeskuskuksen puolella. Vapaa päivillä voi kuulemma mennä matkaan. Eli jos meinaan tästä kotihoidosta saada näytön suoritettua pitää minun itse etsiä itselleni tekijä palvelukeskukseen tai käydä vapailla harjoittelemassa.Pidä puolesi sanovat hoitajat.En mielestäni ole valmis suorittamaan näyttöä muutamien päivien perusteella tästä osiosta. Yö unet menee.Kuka on vastuussa näiden työvuorojen laatimisesta niin että pääsen kunnolla harjoittelemaan? Entä jos näitä opiskelijoita ei olisi tullut?Tekisi mieli heittää hanskat tiskiin.Ihan tarpeeksi työtä jo viimeisillä metreillä kirjallisessa tehtävissä ja tuon tekemisessä.Ja on ollut tiedossa pomollakin että kotihoidon harjoittelu on tänä keväänä ja näyttö.Pulaa sijaisista niin ei kukaan jaksa,eikä uskalla perehtyä asiaan.

 • Hei,

   

  lasketaanko työkokemuslisään korkeakouluopiskelua? Jos lasketaan, niin lasketaanko kaikki tutkintoon johtanut korkeakouluopiskelu vai ainoastaan omalle alalle johtanut korkeakouluopiskelu?

 • Hei!

  Olen ollut puoli vuotta opintovapaalla 2021-2022. Nyt olen 3.10.2022-28.5.2023 lyhennetyllä (50 %) työajalla opiskelun takia. Normaalisti työni on kokoaikaista. Vaikuttaako tämä lyhennetty työaika opintovapaaoikeuteeni? Jos vaikuttaa, kuinka paljon minulla on vielä opintovapaata käytettävissä?

 • Hei

  Minua kiinnostaisi kovasti hakeutua obduktioavustajaksi, olisiko täällä ketään kyseisessä ammatissa?

   

  Millaista työsi on?

  Onko kolmivuorotyö?

  Palkka €/kk?

  Olisi mukava saada kuulla kokemuksia, aika vähän löytyy mistään tietoa. 

   

 • Voinko työskennellä toisella työnantajalla opintovapaani aikana? Voinko tehdä työsopimuksen toisen työnantajan kanssa ja tehdä työtä täysimääräisesti, jos opinnot kuitenkin etenevät sovitusti?

 • Siirryn opintovapaalle syys-ja kevätlukukaudelle, työnantaja on myöntänyt opintovapaan hakemilleni päiville, kesto 2,5kk ja 4kk. Voinko tehdä keikkatyön samalle työnantajalle; yksi päivä per opintovapaakuukausi? Saan myös Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukea, ja tukikuukauden aikana saa tienata 250EUR/ kk ja tukipäivien (alle 21,5 pv/kk) ajalta pienempi summa. Opintovapaatodistuksessa ei ollut erillistä kohtaa, johon lisätä 1 työpäivä/ opintovapaakuukausi. Vai onko työskentely opintovapaalla aina työnantajan ja työntekijän välinen sopimus?

 • Hei,

  Olen ollut vakituisessa virassa 3.1.2022 alkaen. Jään raskausvapaalle 12.10.2022 ja siitä vanhempainvapaalle. Pääsin opiskelemaan ja tarkoituksenani olisi aloittaa opinnot syksyllä 2023 ammattikorkeakoulussa. Kerryttääkö vanhempainvapaa palvelusuhteen kestoa (opintovapaan ehtona vuoden kesto työnantajaan)? Entä vuosiloma tai lomarahavapaat? Kiitos avusta! 

 • Opiskelen toimitilahuoltajaksi ja olen ollut harjoittelussa päiväkodilla. Nyt pari päivää olen joutunut tuuraamaan ohjaajaani joka on talossa vakkari. Soitin esimiehelle, että eikö tästä pitäisi tehdä työsopimus, niin tämä oli ajatellut että teen työn opiskelun piikkiin. Oikeuteni tietäen sanoin hänelle, etten tee työtä ilmaseks. Jos pääsen niin sanotusti sijaiseksi opiskelun ohella, niin enkö ole silloin työntekijä enkä opiskelija?  Mikä on ktvsn näkemys asiasta. 

 • Hei.

   

  Haluaisin tehdä lastenhoitajana 50% työaikaa opiskeluiden takia. Voinkohan tehdä enemmän tunteja kuin sopimuksessa, jos esimerkiksi koulun takia voisin tehdä enemmän vuoroja/saman talon sijaisuuksia eri ryhmässä..onnistuuko jos on esim 21h 16min sopimus/viikko. Mitenköhän palkkaus siinä vaiheessa toimii?