poissaolo

 • Hei,

  Joissain työehtosopimuksissa määritellään lähiomainen tarkasti. Miten on KVTES? Voidaanko anoppi tai appi katsoa lähiomaiseksi, kun kyse on palkallisesta/palkattomasta virkavapaasta? Kyse on hautajaisiin osallistumisesta kesken koulun oppituntien ja tarvitsen vapaata tuolloin. Useassa sopimuksessa mainitaan appi ja anoppi, mutten löydä sitä KVTES:n tekstistä.

   

  Yt,

  Juha Sola

 • Hei!

   

  Minulla on kuukausipalkka ja yleistyöaika 38,75 tuntia viikossa. Miten on mahdollista, että kun olen anonut vajaan päivän palkattoman poissaolon minulta vähennetään palkasta melkein sama summa kuin koko päivän poissaolosta?  Mihin se perustuu?

 • Olen ottanut ylityövapaata 30-31.12.2019 ja 2.1.2020. Olen sairastunut 28.12 ja todennäköisesti sairaus jatkuu ainakin 30.12 asti. Voinko säästää ylityötunteja ja saada sairaslomaa ylityövapaan sijalle? 

 • Palkkatuella töissä.85% työaika,  aloitin 13.1.2020 ja olin sairaslomalla 3-4.2.2020 ,sekä jouduin yhtenä päivänä lähtemään kesken päivän pois kun sairastuin ennen työpäivän päätyttyä. saanko noilta päiviltä palkkaa? jos en saa, voinko hakea niiltä päiviltä esim. liitolta tai kelalta? 

 • Olen aloittanut "vakituisena" koulunkäynninohjaajana (=kko) viime elokuussa.  Me kaikkikoulumme kkot teemme kuukausittain lisätunteja koulussa, joista meille ei makseta palkkaa.  Siitä kertyy ns. saldovapaata.  Sairastuin yhden saldovapaan aikana - syyslomalla (joka on kai oikealla nimikkeellä ylityö, koska siitä ei makseta). Nyt minulle on kerrottu, että menetän kaikki saldovapaina/ "ylitöinä"tekemäni tunnit.  Ne häviävät kuin tuhka tuuleen eli minun työseurannassani siltä viikolta on MIINUS 35,5 tuntia.

  Voiko tämä olla laillisesti oikein? Jos olisin sairastunut esim. joululoman aikana vakavasti koronaan, niin olisin menettänyt lähes 60 tuntia, joista en ole koskaan saanut palkkaa, koska tämä oli ns. saldovapaata. 

 • Hei.

  Tilanteeni on seuraava: olen työskennellyt määräaikaisessa työsuhteessa vuoden alusta, joka päättyy 31.5. 2020 ja sama työsuhde muuttuu vakinaiseksi 1.6. 2020 alkaen. Olen tällä hetkellä sairaslomalla, enkä koe olevani työkykyinen tuolloin 1.6. Saanko sairasloma-ajalta palkkaa 1.6. lähtien, mikäli en ole tuona päivänä töissä? Asiaa monimutkaistaa entisestään se, että minulla oli vastaavan ammatin virka Helsingin kaupungilla josta hakeuduin palkattomalle virkavapaalle n. vuosi sitten mutta olen tehnyt samaa työtä määräaikaisten työsuhteiden muodossa nyt vuoden verran, ja nyt irtisanouduin siitä ottaessani uuden vakanssin vastaan, sillä vakanssia ei ollut mahdollista siirtää kaupungin sisällä. Onko tällä vaikutusta asiaan? Mistä voisin kysyä lisätietoa asiasta?