sopimus

  • Toimin sopimuspalokuntalaisena ja minulla on henkilökohtainen, toistaiseksi voimassa oleva työsopimus (vuodesta 2018 lähtien) hyvinvointialueen kanssa.
    Sopimuksessa ei ole mainittu mitään minimituntimäärää vaan on nk. nollatuntisopimus ja palkkani perustuu tehtyihin toimenpiteisiin (hälytykset, harjoitukset jne).

    Kuuluuko tuo kesäkuun palkanmaksussa maksettava 467€ arvoinen kertapalkkio myös minulle? Työnantajan mukaan nollatuntisopimuslaisille (ml sopimuspalokuntalaiset) sitä ei makseta.

  • Jos irtisanoudun vanhempainvapaan tai hoitovapaan jälkeen vakituisesta työsuhteestani joudunko maksamaan takaisin työnantajan maksaman äitiysajan palkkaa? (ennen irtisanoutumista minulla on vanhempainvapaan ja hoitovapaan välissä vuosiloma).

  •  Hei,

    Olen kuntoutustuella ja todennäköisesti se tulee jatkumaan.

    Työantaja on palkannut tilalleni uuden henkilkön.

    Nyt työantaja ehdottaa että kesken kuntoutustuen tehtävänkuvaukseni muutetaan ja siitä johtuen palkkani putoaa noin 2000€/kk

    Voinko olla hyväksymättä tätä ehdotusta?

    Jos en hyväksy työantajan ehdotusta niin mitä seuraamuksia siitä voi olla?

  • Määräaikainen sopimukseni päättyy toukokuussa. Kyselin äsken jatkoni perään, ja vastaus esimies kertoi, että voidaan tehdä määräaikainen sopimus joulukuuhun asti. Määräaikaisuuden syy "kokonaisresurssin tarkastelu syksyn -23 aikana". Onko tämä laillinen peruste määräaikaisuudelle?

    Minun tulisi esimieheni mukaan tehdä myös sopimus itse (teen työn puolesta muiden sopimuksia). Ei kai tämä ole sallittua?

     

  • Kun määräaikainen työntekijä saa vakituisen paikan, niin hänen pitää kertyneet lomat ensi nollata. Hän tavallaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Sama työnantaja, sama tehtävä. Onko lain mukaista, valtakunnallisesti sama käytäntö kaikissa kunnissa vai paikallinen päätös?

  • Hei!

     

    Olen töissä koululla määräaikaisessa työsuhteessa. Todennäköisesti sopimusta jatketaan taas määräaikaisena, perustuen siihen, etteivät tiedä tarkalleen mihin kouluun minut sijoittavat tulevaisuudessa, kun kouluja suljetaan ja yhdistellään nyt ahkerasti. Saako paikkaa jättää vakinaistamatta ja jatkaa määräaikaisena tällä perusteella?

  • Olin sijaisena ryhmäperhepäivähoitajana 3-14.4.23 vakituisen hoitajan loman ajan ja tuoksi ajaksi minua myös pyydettiin. 14.4 oli posti tuonut työsopimukset . Eka ajalle 3-6.4 ja toinen 11-14.4. Voiko sijaisten sopimukset pätkiä niin, että rajataan ulkopuolelle arkipyhät, joita tuolle 3-14.4. ajalla oli siis 2? 

    Samaiseen paikkaan minua pyydettiin myös 27-30.12.22. Sain ajalle työvuorot WhatsUpissa, työsopimusta ei keritty tekemään. Kahden päivän työt peruttiin vielä samana päivänä, kun sain työvuorolistan ja loput kahden päivän päästä. Onko ihan laillista?

  • Aloitin tammikuussa sijaisuuden päiväkodissa ja puheeseen jäi esimiehen kanssa, että kertyneet lomat voi joko pitää tai saada rahana. Työsuhde loppuu kesäkuun alussa. 

    Maaliskuun loppuun kertyy 5 päivää lomaa vuodelle 2023 ja vuodelle 2024 kertyy 4 päivää huhti-toukokuun ajalta. 

    Ilmaisin, että haluaisin pitää lomani ennen työsuhteen loppumista ja esimies kieltäytyi lomista, koska sijaiset on eri asia. Eikä minulle nähtävästi saataisi loman ajalle sijaista. Voiko esimies kieltää tällä perusteella lomien myöntämisen? 

    Lomakausihan alkaa 2.5 ja ennättäisin pitää lomani ennen työsuhteen loppumista. Ja mikäli jatkaisin sijaisuuksia kyseisessä päiväkodissa niin voiko olla, että en saisi pitää mitään kertyneitä lomiani.