irtisanoutuminen

 • Hei!

  Olen toiminut virassa seitsemän vuotta. Minulla on tarjottu vakituista työtä. Jos irtisanoudun, saanko aloittaa uuden työn irtisanomisajan sisällä? Jos pidän kertyneitä lomia irtisanomisajan loppupuolella, vaikuttaako se tähän?

 • Jos irtisanoudun vanhempainvapaan tai hoitovapaan jälkeen vakituisesta työsuhteestani joudunko maksamaan takaisin työnantajan maksaman äitiysajan palkkaa? (ennen irtisanoutumista minulla on vanhempainvapaan ja hoitovapaan välissä vuosiloma).

 • Hei,

  tarkoitukseni on vaihtaa työpaikkaa. Olen vuosityöajassa virassa oleva opettaja ja työsuhteeni on kestänyt 11 vuotta. Uusi työsuhde alkaisi 01.08.2020. Opetuksen keskeytysaika on 15.06.2020 -08.08.2020 nykyisessä virkasuhteessa. 

  Olen töissä 2-jakson ajan eli kesäkeskeytykseen saakka. 

  1. Voinko irtisanoutua, siten että ilmoitan etukäteen ennen kesäkeskeytystä irtisanotumispäiväksi 07.08.2020 menettämättä keskeytymisajan palkkaa ?

  2. Vai ilmoitanko kuukautta ennen , että päätän työsuhteen 07.08.2020. Tämä tapa on mielestäni huono, koska irtisanoutuminen tapahtuu kesäloman aikana ja tuskin työantajalla on mahdollista saa tilalleni opettajaa.

  Odottelen vastauksia kysymyksiini!

   

 • Hei! Olen aikeissa irtisanoa itseni vakituisesta työsuhteesta. Olen vielä äitiyslomalla mutta tiedän etten aio palata vakituiseen työhöni. Onko irtisanomisaika sama 14 päivää ja onko jtn mitä kannattaa ottaa huomioon? Äitiyslomaa on jäljellä n. Kuukausi.
 • Allekirjoitin vakituisen sopimuksen terveydenhuoltoalalla alkaen 1.1.2019. Olen kuitenkin jo löytänyt uuden paikan ja mietin mikä irtisanomisaikani on?
 • Olen ollut työssäni yli 5-vuotta, joten irtisanomisaika on 1kk. Jos sanon itseni irti pe 16.2.2018, niin onko työsopimukseni voimassa vielä 16.3. vai loppuvatko työt jo torstaina 15.3.? Entä jos sanon itseni irti ma 19.2.? Joudunko menemään töihin vielä ma 19.3. vai päättyykö työsuhde 18.3.?
 • Harkitsen itseni irtisanomista esim. 12.4 ja minulla on vuosiloma 22.4-12.5. Lasketaanko loma-aika irtisanotumisaikaan? Työsuhteeni on siis kestänyt 15 vuotta.

 • Hei!

  Olen yläkoulun opettaja, joka on irtisanoutumassa työstään.
  a) Voinko jo heti ilmoittaa, että haluan irtisanoa työsuhteeni päättymään esimerkiksi vasta 31.7.2021? Luin aiempia vastauksia, ja niiden perusteella näin voi tehdä?
  b) Laitanko irtisanoutumisilmoituksen rehtorille, sivistyslautakunnalle vai kenelle?

  Kiitos vastauksista jo etukäteen.

 • Hei

  kvtes käytössä, olen ollut yli 6v nykyisessä työpaikassani vakituisena.

  En ehdi tämän hoitovapaan jälkeen työskennellä, koska uusi raskaus loppuvuodesta. Ilmeisesti saan edelleen äitiysloman palkan työnantajani. 

  Peritäänkö äitiysloman palkkoja / lomarahoja takaisin jos irtisanon itseni hoitovapaalla ollessani.

  Työnantaja ei anna laittaa lomia säästöön, vaan ne on joutunut pitää hoitovapaalla ollessa toukokuussa/ ennen äitiyslomalle jääntiä.

  Jos ilmoitan irtisanoutumisestani ennen lomien pitoa/ lomien pidon jälkeen, onko sillä vaikutusta saataviini jos en käy töissä hoitovapaan jälkeen? Ilmeisesti irtisanoutuminen pitää merkata alkavaksi hoitovapaan aikana, eikä sen jälkeen, oliko näin?

  Lisäksi kysymys, saanko käydä toisella työnantajalla töissä tekemässä keikkaa hoitovapaan / äitiysloman aikana? Tiedän esimieheni tehneen näin , mutta hän ero oli kehitysvammatyö/ lastensuojelu.