työsuhde

 • Toimin sopimuspalokuntalaisena ja minulla on henkilökohtainen, toistaiseksi voimassa oleva työsopimus (vuodesta 2018 lähtien) hyvinvointialueen kanssa.
  Sopimuksessa ei ole mainittu mitään minimituntimäärää vaan on nk. nollatuntisopimus ja palkkani perustuu tehtyihin toimenpiteisiin (hälytykset, harjoitukset jne).

  Kuuluuko tuo kesäkuun palkanmaksussa maksettava 467€ arvoinen kertapalkkio myös minulle? Työnantajan mukaan nollatuntisopimuslaisille (ml sopimuspalokuntalaiset) sitä ei makseta.

 • Hei!

   

  Olen toiminut opettajana elokuusta 2018 lähtien, eli olen pian saavuttanut 5 vuoden kokemuslisän rajan. Olen kuitenkin ollut kahtena kesänä työttömänä (yhteensä 4 kuukautta). Olenko jo oikeutettu kokemuslisään, vai tuleeko se täyteen vasta, kun olen oikeasti kerryttänyt 5 vuotta työkokemusta? (Eli marraskuun 2023 loppuun mennessä.)

 • Sain työnimikkeen vaihdettuna työpaikalla enemmän työtehtävän vastaavaksi. Mutta peruspalkka jäi pienempi kuin tilastossa. Minulle annettu 2850 euroa ja teidän tilastojen mukaan se on 3200-3600 euroa kuukaudessa. Onko laillisesti tehty oikein?

 • Hei!

   

  Olen töissä koululla määräaikaisessa työsuhteessa. Todennäköisesti sopimusta jatketaan taas määräaikaisena, perustuen siihen, etteivät tiedä tarkalleen mihin kouluun minut sijoittavat tulevaisuudessa, kun kouluja suljetaan ja yhdistellään nyt ahkerasti. Saako paikkaa jättää vakinaistamatta ja jatkaa määräaikaisena tällä perusteella?

 • Olin sijaisena ryhmäperhepäivähoitajana 3-14.4.23 vakituisen hoitajan loman ajan ja tuoksi ajaksi minua myös pyydettiin. 14.4 oli posti tuonut työsopimukset . Eka ajalle 3-6.4 ja toinen 11-14.4. Voiko sijaisten sopimukset pätkiä niin, että rajataan ulkopuolelle arkipyhät, joita tuolle 3-14.4. ajalla oli siis 2? 

  Samaiseen paikkaan minua pyydettiin myös 27-30.12.22. Sain ajalle työvuorot WhatsUpissa, työsopimusta ei keritty tekemään. Kahden päivän työt peruttiin vielä samana päivänä, kun sain työvuorolistan ja loput kahden päivän päästä. Onko ihan laillista?