palkka

 • Hei, Mikä on tuntimäärä per kolmen viikon lista jos tekisin 90% työaikaa? Voiko tehdä joka toinen viikko 5 pvää ja joka toinen viikko 4 päivää töitä?Miten jakautuu tunnillisesti? Nyt kunnalla 80% niin 91.30 h. Yst terv Hanna
 • Jos irtisanoudun vanhempainvapaan tai hoitovapaan jälkeen vakituisesta työsuhteestani joudunko maksamaan takaisin työnantajan maksaman äitiysajan palkkaa? (ennen irtisanoutumista minulla on vanhempainvapaan ja hoitovapaan välissä vuosiloma).

 • Minulla on kotikunnassani virka, josta olen tällä hetkellä virkavapaalla. Olen ollut kotikunnallani töissä viimeksi 1.5 v sitten, jonka jälkeen olen ollut virkavapaalla, joka jatkuu vielä ainakin vuoden ajan. Olen ollut toisella kunnalla töissä viimeisen vajaa vuoden ajan ja tuonne minulla on määräaikainen virkamääräys. Olen jäämässä äityslomalle. Kotikunnan virkavapaa jatkuu äitiysloman yli ja toisen kunnan määräaikainen virkamääräys jatkuu n. 3kk äitiysloman alkamispäivästä. Voinko saada molemmilta kuntatyönantajilta palkkaa äitiysvapaan ensimmäisiltä 72 päivältä vai vain toiselta? 

 • Hei!

  Olen vakituinen treen kaupungilla. Työvuosia 20 varhaiskasvatuksen puolella. 

  Nyt olen työkokeilussa treen kaupungilla asiakaspalvelu sihteerinä. 

  Mikä on palkkani jos jään aspa tehtäviin kokeilun jälkeen.?? 

 • Hei,

  Olen filosofian maisteri, ei opettajan pätevyyttä.

  Jos sijaistan jonkin kielen lehtoria, mikä on minimipalkka (& laskentakaava)

  1. alakoulussa 1-5 päivän sijaisuuksissa?

  2. alakoulussa yli 5 päivän sijaisuuksissa?

  3. yläkoulussa/lukiossa 1-5 päivän sijaisuuksissa?

  4. yläkoulussa / lukiossa yli 5 päivän sijaisuuksissa

  Tässä katselin palkkakuittiani ja alakoulun puolella koulussa työskentelevän englannin lehtorin alle 5 päivän sijaisuudesta olen saanut luokanopettajan minimituntipalkan. Mahtoiko mennä palkanmaksu oikein?!

   

 • Hei!

  Kysyisin alla olevaan linkkiin viitaten, miten luokanopettajan työssä kuuluisi toimia epäpätevän työntekijän palkan suhteen. Olen toiminut useamman vuoden eri mittaisissa työsuhteissa luokanopettajan työtehtävissä sekä kunnallisessa koulussa että yksityisessä koulussa. 

  Koskeeko tuo epäpätevyysalennuksen poistuminen myös luokanopettajan työtä?

 • Hei, olen vuorotyöyksikössä töissä. Puuttuvia vuoroja oli perjantaina tarjolla ja laitoin viestin esimiehelle että voin tehdä tarvittaessa maanantain vuoron, esimies vastaa minulle vasta maanantaina että teenkö vuoron? Ja suostun.

  Kuuluuko minulle maksaa hälytysraha koska vuoro vahvistettiin esimiehen puolelta vasta pari tuntia ennen vuoron alkua? 

 • Olen kiinteistöpäällikkö koulutus-kuntayhtymässä.Minulle kuuluu hälytystyöt 24/7. Kun teen lomalla hälytystyöt (arki- tai pyhäpäivä tai yöllä) voinko vaatia mitään ylimääräistä? Minulla on myös liukumatyöaika.
 • Hei,

  Minulle on työssäni myönnetty henkilökohtainen lisä. Nyt kuitenkin lähden omasta työstäni työkiertoon, hieman eri tehtävään, jossa palkkakin muuttuu. Tämän työkierton kesto on 8kk ja sitten tarkoitus mitä todennäköisimmin palata takaisin omaan tehtävään. Vaikuttaako tämä henkilökohtainen lisä työkiertoon eli poistuuko se minulta siksi aikaa kun olen työkierrossa? Käsittääkseni se ei kuitenkaan voi kokonaan ”loppua” niin, että palatessani omaan työhön sitä en enää saisikaan? 

 • hei jos henkilökohtainen avustaja joka on kuukausipalkkalainen tekee A ja B kanssa yhtä aikaa esim retken klo 12-14. ni meneekö tosiaan niin että avustaja saa palka 2h ja avustettavilta menee yhteensä 4 h.
 • Paljon on Hoitologistikon palkka HUSissa? Entä paljon kokemuslisät nostaa palkkaa?

 • Mikä on hyvinnvointiavustajan palkka;

  se puuttuu (11.10.2019)

  on line -palkkataulukostanne ammattinimikkeittäin.

 • Hei.

  Olen ollut työsuhteessa Palmiaan pian 12 vuotta. Nyt minut on lomautettu

  kuulemani mukaan vuoden vaihteeseen saakka. Voiko työntekijän lomauttaa

  niin pitkäksi aikaa? Jos minut irtisanotaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä,

  maksetaanko minulle irtisanomisajan palkka? Ja mikä se aika on? Vanhuuseläkkeeni

  alkamispäivä on 1.6 2021

 • Olen irtisanoutunut 11.3.2019 lähtien erään kunnan palveluksesta. Minulle oli kertyneitä lomapäiviä 26 pv. Pidin lomaa 10 pv ja minulle sovittiin maksettavaksi 16 pv palkkaa. 30.3.2019 sain viimeisen palkkaerän jossa minulle ole maksettu 16 pv palkka, muttei lainkaan lomarahaa?

  Lisäksi paikallisneuvotteluissa vt. virkani palkkaa korotettiin ja sovittiin maksettavaksi paikallisesta järjestelyvaraerästä 450 €/kk korkeampaa palkkaa  takautuvasti 1.1.2019 lähtien (Kunnahallituksen hyväksymä päätös). Ymmärtääkseni minulle kuuluu maksettavaksi ajalta 1.1.-11.3.2019 järjestelyvaraerää?  

 • Moikka, vaikka olen näitä lueskellut niin en ihan vielä ole saanut selvyyttä kysymykseeni. 

  Olen vakituisessa työsuhteessa ja tällä hetkellä hoitovapaalla ja ajattelin irtisanoutua opiskelujeni takia, jotka alkavat 4.1.2022.

  Irtisanomisaika on kuukauden. 

  Minulla on pitämättömiä lomapäiviä 26. Maksaako työnantaja nämä pitämättömät lomapäivät rahana vai pitääkö minun pitää nuo lomat vaikka olen hoitovapaalla enkä varsinaisesti töissä. 

 • Hei, 

  Olen saanut vakipaikan 2017 elokuussa ja jäänyt äitiyslomalle lokakuussa 2017. Olen saanut palkan ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta.

  Jos haluan irtisanoa itseni nyt kun olen edelleen hoitovapaalla, joudunko maksamaan jotain työnantajalle takaisin ja kuinka irtisanomisaika käytännössä tapahtuisi? Menisinkö sinne kahdeksi viikoksi kuitenkin? 

 • Palkaton isyysvapaa opettajalla ennen syyslomaa vie syysloman palkan. Palkallinen ei vie. Mutta: kuuluuko syysloma palkalliseen jaksoon niin kuin viikonloppu kuuluu? Kummalla tavalla ovtesin mukaan isyysvapaa pitää hakea: Isyysvapaa alkaa ja loppuu pe ennen syyslomaa. Isyysvapaa jatkuu ma-pe 11 arkipv syysloman jälkeen. VAI Isyysvapaa perjantaista ennen syyslomaa torstaihin syysloman jälkeen. (6 pv palkallinen jakso piti aiemmin hakea niin, että lauantai kuuluu mukaan ja sunnuntai on palkaton, esim to-ke.)
 • Hei,

  Mikä on JOPO-ohjaajan palkka 34 tunnilla per viikko?

  t.Jabi

 • Jos kunta hakee palvelukseensa kirjastotoimenjohtajaa ja palkkaus on kvtesin mukainen, niin onko palkkaluokka 02KIR020 vai hinnoittelun ulkopuolinen tehtävä? Kysyin asiasta, mutta eivät "muista".

 • Vaikuttaako työkokemuslisä 3%/8% pelkästään "tehtäväkohtaiseen" peruspalkkaan vai maksetaanko lisä kokonaispalkasta, mukaanlukien ilta-, lauantai- ja sunnuntailisät?
 • Voidaanko vapaaehtoistyö laskea kokemuslisää kartuttavaksi työkokemukseksi, jos siitä on olennaista hyötyä tehtävässä?

   

  kuinka lyhyet työsuhteet kartuttavat työkokemusta?

 • Hei, olen 50% työkyvyttömyyseläkkeellä ja teen hoitoalalla töitä 50% työajalla. Miten kokemus-/ikälisä kertyy?
 • Miksi kokemuslisät lasketaan kokonaisissa vuosissa, vaikka vuodessa on vain keskimäärin noin 250 työpäivää? Esimies siis laskee, että olen työskennellyt 2650 päivää, mistä minun laskuni mukaan tulisi n.10 vuotta (kun vuodessa on n. 250 työpäivää), mutta hänen mukaansa vain 7 vuotta (kun hän jakaa nuo päivät 365:llä). Miten muka lomat ja vapaapäivät kartuttavat työkokemusta?
 • Helou!

  Mielenkiinnosta kyselen koska olen kahden vaiheilla.

  Tällä hetkellä teen osa-aikaisena koulunkäynninohjaajan työtä 31h/vko. 

  Kuinka paljon etelä-pohjanmaalla koulunkäynnin-ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja saa keskimäärin palkkaa kuukaudessa täysillä tunneilla eli 38,75h? 

  Mielenkiinnosta kyselen, kuinka suuri ero palkassa on?

   

 •  Hei,

  Olen kuntoutustuella ja todennäköisesti se tulee jatkumaan.

  Työantaja on palkannut tilalleni uuden henkilkön.

  Nyt työantaja ehdottaa että kesken kuntoutustuen tehtävänkuvaukseni muutetaan ja siitä johtuen palkkani putoaa noin 2000€/kk

  Voinko olla hyväksymättä tätä ehdotusta?

  Jos en hyväksy työantajan ehdotusta niin mitä seuraamuksia siitä voi olla?

 • Hei,

  aloitin kesätyöt 3.6 maanantaina. Kesäkuulta minulle maksettiin vajaa palkka koska työsopimus ei ollut alkanut 1.6. Eli lauantailta 1.6 ja sunnuntailta 2.6 ei makseta palkkaa(nämä normistikin vapaana). Kesäkuulta kuitenkin kertyi normaali määrä työtunteja ihan kuten täytenä kuukautena mutta palkkaa sain n. 150€ vähemmän. Eli onko tässä nyt tapahtunut vääryys jos henkilö A ja B tekee saman määrän töitä samalla työnimikkeellä ja toinen saa pienemmän palkan sen takia että työnantaja on laittanut sopimuksen aloituspäivän alkamaan myöhempään vaikka tunnit ovat molemmilla samat?

  Voiko tälläisessa tapauksessa ajatella mahdollisesti olleensa ylitöissä koska on suorittanut kuukauden tunnit alle kuukaudessa? Vai onko asia näin että minulla ei ole mitään tehtävissä jotta saisin kokonaisen palkan kesäkuulta?

 • Hei,

  Kuinka pystyn laskemaan sen määrän, mitä minulle maksetaan, kun olen pyytänyt 5 päivää palkatonta vapaata?. Pidän palkattomat heinäkuussa, eli mistä palkasta ne silloin otetaan heinä- vai  elokuun? Palkanmaksupäivä on 15. päivä

  Ja onko viikonlopulla vaikutusta asiaan, kun pidän ensin 20.-22.7 palkallista vapaata ja ne viisi palkatonta siihen päälle eli päivät 23.-29.7. Väliin jää siis viikonloppu, eli onko sekin palkaton?

 • Hei, Lääkärintodistushan pitää toimittaa viikon kuluessa työnantajalle todistuksen kirjoittamisesta, kvtes tai menettää päivän palkan. Siellä mainitaan myös, että palkkaa ei menetä, jos lääkärintodistus tulee myöhemmin hyväksyttävästä syystä. Mitähän nämä hyväksyttävät syyt ovat? Jouduin itse yllättäen sairaalaan ja leikkaukseen ja todistuksen toimittamiseen meni reilu viikko. Jouduin sen postittamaan, koska en saanut liikkua enkä ajaa autoa selkäleikkauksen takia. Nyt palkat ottaa yhden päivän palkattomaksi vedoten tuohon viikkoon.
 • Hei, Sosionomi amk olen ja sain lähiesimiehen paikan vuodeksi. Esimiestyöstä ei ole aiempaa kokemusta eikä koulutusta. Koulutukseni toki on pätevä tehtävään ja työkokemus muuten. Alaisia tulee olemaan 14-16 ja asiakkaita lähes sama määrä. Vaikeasti vammaisten palvelutalo kyseessä ja vamman taso on erilainen kullakin. Tulen olemaan tietysti vastaava ja hoidan osan päivästä (n. 5 h/päivä)hallinnollisia töitä kuten asiakastapaamiset, palvelusuunnitelmat, työvuorolistat jne jne. Palkkaus 2.444 eur/kk. Lisänä 1 viikonloppu 3 viikon jaksossa ja muutamia iltoja, pääosin aamuvuoroa. Onko palkka ok? Ta myöntänyt että palkankorotuspainetta on, arvoitus koska nostavat jos edes nostavat. Toki kokemusta nolla ja ajattelin että tässä vaiheessa ehkä jopa ok?
 • Hei, olin lapsen sairauden vuoksi kotona 26.-28.2. 1 ja 2.3 minulla oli vapaapäivät, mutta koska lapsen sairaus pitkittyi, jouduin viemään hänet uudestaan lääkäriin 1.3. Lääkäri jatkoi sairauslomaa 1.-5.3. Nyt katsoin että esimies on ilmoittanut palkkaukseen että palkattomat päivät ovat 2.-5.3. Jos minulla kuitenkin 1.-2.3 vaaapäivät, niin lasketaanko nekin mukaan neljää palkalliseen päivään, mitä voi sairaan lapsen vuoksi olla poissa töistä?