palkka

 • Hei! 

  Kysyisin seuraavanlaista asiaa: olen 6 kuukauden määräaikaisessa työsuhteessa kunnalle. Minulle kertyy lomapäiviä, jotka työnantaja tahtoo minun käyttävän työsuhteen aikana.   Tahtoisin kuitenkin työskennellä koko 6 kuukautta ja ottaa kertyneet lomapäivät rahana. Onko tämä mahdollista?

  Mikko 

 • Hei, olen osa-aikaisena työntekijänä vuokrafirman kautta kunnan päiväkodissa. Lomapalkka minulle maksetaan 11,5 % mukaisesti. Miten tästä lasketaan lomaraha? Aiemmin olen saanut puolet lomapalkasta, onko tämä oikein? Miten tuo alkuvuoden muutos vaikuttaa tähän? Paula
 • Kuulun KVTES:n piiriin ja työskentelen sosiaali- ja terveysalalla 100% työajalla. Minulla on ansaittuja vuosilomapäiviä 28 perustuen palvelussuhteen kestoon sekä työkokemukseen ja lomarahani on 5% heinäkuun palkasta jokaista lomanmääräytymiskuukautta kohden. Pohdin, miten lasketaan lomarahavapaisiin tehtävä vähennys, kun työnantaja tarjoaa mahdollisuutta lomarahojen vaihtoon vapaapäiviksi max. 50% vuosilomapäivien määrästä?

  KVTES:n mukaan:   

  "Lomarahavapaapäivien lukumäärä on 50 % ansaittujen vuosilomapäivien lukumäärästä. Jos koko lomaraha muutetaan lomarahavapaaksi, lomarahaa ei jää maksettavaksi. Jos vain osa lomarahasta muutetaan lomarahavapaaksi, vähennetään lomarahasta niin monen lomarahavapaapäivän palkka kuin lomarahavapaata pidetään."

  Työnantajani palkanlaskentapalvelun mukaan minulla on siis oikeus vaihtaa lomarahoja vapaaksi max. 14 päivän osalta. Kuitenkin, jos vaihdan lomarahoja vapaaksi vain 10 päivän osalta, palkanlaskennan mukaan lomarahoistani vähennetään osa seuraavalla laskutoimituksella:

  täyden lomarahan määrä jaetaan max. lomarahavapaiden määrällä ja tuo luku kerrotaan otettujen lomarahavapaiden määrällä, jonka jälkeen saatu luku vähennetään täyden lomarahan määrästä.

  Itse tulkitsisin yo. lainausta KVTES:sta siten, että täydestä lomarahasta vähennetään noiden vapaaksi otettujen päivien palkkaa vastaava määrä, eli jaetaan kk-palkka kuukauden päivien määrällä ja kerrotaan se otettujen lomarahavapaiden määrällä, jonka jälkeen vähennetään saatu luku täyden lomarahan määrästä.

  Havainnollistan alla näiden kahden eroa käyttämällä esimerkkinä 3000€ kk-palkkaa:

   

  Esimerkki 1

  3000/100 x 5% x 12kk = 1800€ 

  1800/14 lomarahavapaapäivää =  128,55€

  1800 - 10 lomarahavapaapäivää x 128,55€ = 514,50€  

  Maksettava lomaraha 514,50€

   

  Esimerkki 2

  3000/31 = 96,77€

  96,77 x 10 = 976,70

  1800 - 976,70 = 823,30€

  Maksettava lomaraha 823,30€

   

  Kumpi tapa on oikea, vai onko näistä kumpikaan oikein?

 • Olen valmistunut ammatillisesta opettajakoulutuksesta AMK. Nyt jos haen ala-koulun luokanopettajaksi, (tiedän etten ole siihen tällä paperilla pätevä)niin nouseeko palkkani ollenkaa? Minulla on jo 100€ korotus restonominAMK tutkinnosta, mutta vaikuttaako tämä mitenkään?

   

 • Jäin kokoaikaisesta toimesta äitiysvapaalle ja ennen lomalle jäämistä työaikani oli lyhennetty niin, että se vastasi noin 80÷ työajasta. Olenko oikeutettu äitiysvapaan ajalta täyteen palkkaan, vai saanko palkkaa lyhennetyn työajan mukaan? Minulla on lisäksi toinen työnantaja yksityisellä sektorilla josta olen myös sopimuksen mukaan oikeutettu saamaan palkkaa ensimmäisen kuukauden ajalta vuositulojen keskiarvolla ja työaikaprosentilla määtäytyen. Miten nämä katsotaan yhdessä?

 • Jos jää sairauslomalle opintovapaan jälkeen, niin maksaako tällöin työnantaja normaalin sairausajan palkan? Esimerkiksi opintovapaa loppuu 31.3 ja sairausloma alkaa 1.4

 • Hei Teen töitä terveyskeskuksen keittiössä, josta minulla on työkokemusta jokin verran. Olen kumminkin työskennellyt kunta-alalla aikaisemmin n.15 vuotta toimistotöissä. Kuinka mimulle kuuluu maksaa kokemuslisää kunnallisesta palveluksesta ja kuinka se vaikuttaa loma-oikeuteen?
 • Hei, KV.fi sivu on harvinaisen epäselvä. Onnistuin löytämään sieltä hakemaani tehtävään kuuluvan peruspalkan, mutta haluaisin tietää mistä ne osat muodostuvat? Eli kun puhutaan peruspalkka + henkilökohtainen lisä + työkokemuslisä+ tulospalkkio, niin mistä nämä summat näkee? Jostakin onnistuin kaivelemaan sen tiedon, että työkokemuslisä on 5 vuodesta 3% ja 10 vuodesta 8%. Mutta entäs nämä muut? En siltikään pääse tuohon teidän palkkataulukossanne näkyvään keskiarvoon näillä laskelmilla. Eli mitenhän ne muodostuvat? Muissa TES:ssä on selkeästi ilmoitettu prosentit, määrät, vuodet, tehtävien osat jne, joita listaamalla saa palkkansa laskettua hyvin helposti, miksi KVTES on näin epämääräinen?
 • Miksi museotoimenjohtajan palkkatietoja ei ole enää vuoden 2017 taulukossa?
 • Hei

  Minua kiinnostaisi kovasti hakeutua obduktioavustajaksi, olisiko täällä ketään kyseisessä ammatissa?

   

  Millaista työsi on?

  Onko kolmivuorotyö?

  Palkka €/kk?

  Olisi mukava saada kuulla kokemuksia, aika vähän löytyy mistään tietoa.