palkka

 • Moikka!

  Ihan mielenkiinnosta heräsi kysymys että kuuluuko henkilön saada "korotettua" palkkaa yhdeltä tunnilta (6.00-7.00) jos hän on töissä Ohjaajana, mutta hänen työ alkaa klo 6.00 ja päättyy 13.39? 

 • Tutustuin kvtes palkkataulukkoon ja huomasin aika suuren eron ohjaajan palkkaan, siihen nähden mikä oma palkkani on. Kuukausipalkkani on 1727 ja jotain kk mutta taulukon mukaan ohjaajan palkka on 2168€/kk. Ammatiltani olen lähihoitaja ja toimin kaupungin velvoitetyössä puoli vuotta ohjaajana kolmannen sektorin paikassa, mielenterveys-ja päihdeohjaajana. Myös kuntouttavaa työtoimintaa työpaikallani on. Työaikani on ma-pe 7.45 h + 30 min ruokatauko.
 • Onko perustyötehtävän lisäksi annettu työvuorolistojen suunnittelu ja toteutuminen tarkastaminen sellainen lisätehtävä, josta tulisi saada lisäkorvaus palkassa. Kun kaikilla samassa yksikössä samalla nimikkeellä sitä ei tehtävään kuulu?

 •  Hei, 

  olen opettajan pedagogiset suorittanut aineenopettaja. Opetan tuntimääräisesti enemmän ainetta, johon minulla ei ole pätevyyttä, mutta myös ainetta, jonka opettamiseen minulla on pätevyys. Miten palkanmaksuni määräytyy? Tulenko saamaan täyden vai epäpätevän palkan?

  Kiitos

   

 • Siirryn opintovapaalle syys-ja kevätlukukaudelle, työnantaja on myöntänyt opintovapaan hakemilleni päiville, kesto 2,5kk ja 4kk. Voinko tehdä keikkatyön samalle työnantajalle; yksi päivä per opintovapaakuukausi? Saan myös Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukea, ja tukikuukauden aikana saa tienata 250EUR/ kk ja tukipäivien (alle 21,5 pv/kk) ajalta pienempi summa. Opintovapaatodistuksessa ei ollut erillistä kohtaa, johon lisätä 1 työpäivä/ opintovapaakuukausi. Vai onko työskentely opintovapaalla aina työnantajan ja työntekijän välinen sopimus?

 • Hei,

   

  KVTES.
  Henkilö A opintovapaalla, palaa yhdeksi päivää töihin ja jää vanhempainvapaalle ilman 2kk työssäoloa.

  Kuuluuko palkallinen vanhempainvapaa?

  Miksi ei ja miksi kyllä?

  (kohdat lääkärin todistus syntymästä, 2kk ilmoitusaika yms. täyttyvät)

 • Hei!

   

  Minulla on kuukausipalkka ja yleistyöaika 38,75 tuntia viikossa. Miten on mahdollista, että kun olen anonut vajaan päivän palkattoman poissaolon minulta vähennetään palkasta melkein sama summa kuin koko päivän poissaolosta?  Mihin se perustuu?

 • Hei.

   

  Haluaisin tehdä lastenhoitajana 50% työaikaa opiskeluiden takia. Voinkohan tehdä enemmän tunteja kuin sopimuksessa, jos esimerkiksi koulun takia voisin tehdä enemmän vuoroja/saman talon sijaisuuksia eri ryhmässä..onnistuuko jos on esim 21h 16min sopimus/viikko. Mitenköhän palkkaus siinä vaiheessa toimii?

 • Sain työnimikkeen vaihdettuna työpaikalla enemmän työtehtävän vastaavaksi. Mutta peruspalkka jäi pienempi kuin tilastossa. Minulle annettu 2850 euroa ja teidän tilastojen mukaan se on 3200-3600 euroa kuukaudessa. Onko laillisesti tehty oikein?

 • Tuntuu aika järjettömältä. Kiertäviä sijaisuuksia saman kunnan sisällä, eli työnantaja koko ajan sama. Alla 14vrk soppari, joka päättyi sunnuntaipäivään, josta tietysti lomakorvaukset yms maksettu. Sen jälkeen jatkoin vielä kolme päivää yksittäisillä päivillä, ja koska työsopimus ei katkennut kun edellinen oli kirjattu sunnuntaihin asti, meni nämäkin päiväpalkkana. Maksettiin siis 64€, työtunteja 7h 39min. Tuntipalkkana tämä olisi ollut 99€.

  Nämä päiväpalkat on ihan järjettömät mikäli täyttä 7pv:n putkea ei tule täyteen. Lisäksi näistä ei edes makseta lomakorvauksia näköjään. Palkanlaskijaa konsultoitu ja vastauksena, että kaikki on niinkuin pitää. Jatkossa täytyy itse tajuta kieltäytyä töistä, jos ei täyttä viikkoa ehdi kertymään, ja toki vaikka se ehtisikin tällaisessa tapauksessa perjantaihin asti, ei kukaan varmasti viikonlopulta mitään maksa, kun työsopimus tehdään päivä kerrallaan, eikä tällaiset sopparit mene viikonlopun yli.