palkka

 • Sain työnimikkeen vaihdettuna työpaikalla enemmän työtehtävän vastaavaksi. Mutta peruspalkka jäi pienempi kuin tilastossa. Minulle annettu 2850 euroa ja teidän tilastojen mukaan se on 3200-3600 euroa kuukaudessa. Onko laillisesti tehty oikein?

 • Tuntuu aika järjettömältä. Kiertäviä sijaisuuksia saman kunnan sisällä, eli työnantaja koko ajan sama. Alla 14vrk soppari, joka päättyi sunnuntaipäivään, josta tietysti lomakorvaukset yms maksettu. Sen jälkeen jatkoin vielä kolme päivää yksittäisillä päivillä, ja koska työsopimus ei katkennut kun edellinen oli kirjattu sunnuntaihin asti, meni nämäkin päiväpalkkana. Maksettiin siis 64€, työtunteja 7h 39min. Tuntipalkkana tämä olisi ollut 99€.

  Nämä päiväpalkat on ihan järjettömät mikäli täyttä 7pv:n putkea ei tule täyteen. Lisäksi näistä ei edes makseta lomakorvauksia näköjään. Palkanlaskijaa konsultoitu ja vastauksena, että kaikki on niinkuin pitää. Jatkossa täytyy itse tajuta kieltäytyä töistä, jos ei täyttä viikkoa ehdi kertymään, ja toki vaikka se ehtisikin tällaisessa tapauksessa perjantaihin asti, ei kukaan varmasti viikonlopulta mitään maksa, kun työsopimus tehdään päivä kerrallaan, eikä tällaiset sopparit mene viikonlopun yli. 

 • Aloitan työt 1.9. maksetaanko ensimmäinen palkka 15.9. vai vasta 15.10?

 • Työskentelin Helsingin kaupungin Tukipalveluiden laitoshuollossa siivoustyönjohtajana ja hoidin itsenäisesti aluettani.

  Minulla oli palkassani % 3 epäpätevyysalennus, koska minulla ei ollut siivousteknikon tutkintoa. Minulla oli kuitenkin siivoustyönohjaan tutkinto.

  Alennus oli palkassani 18 kk alkaen 1.12.2014. Vähennys poistui 14.6.2016, kun suoritin siivousteknikon tutkinnon. Kvtes:in mukaisesti tuo vähennys oli virheellinen.

  Olemme siirtyneet HUS-tukipalveluihin koko kaupungin Laitoshuolto ja koska olemme nyt eri organisaatiota esimieheni ei suostu allekirjoittamaan puoltovaatimusta, jota kaupungin palkkatiimi edellyttää jotta käsittelisivät asiaani.

  Mitä voin tehdä, täytyykö asiani viedä työtuomioistuimeen? Tai onko joku muu ratkaisu olemassa? 

 • Onko jokin lisä palkkoihin pääkaupunkiseudulla? Esim. Jos työskentelen muualla suomessa kunnalla kvtes palkalla ja siirryn samoihin tehtäviin helsinkiin. 

 • Jos lapsi sairastuu ja olet ollut paikallisella hoitovapaalla hoitamassa lasta 3 päivää. Lapsi on edelleen sairas eikä häntä voi viedä hoitoon eikä ulkopuolista hoitajaa saa niin jäät palkattomalle hoitamaan lasta, vaikka sinulla on sairaslomatodistus siitä että lapsi on edelleen sairas eikä häntä voi viedä hoitoon. 

 • Olen ollut tänä vuonna yli 60 päivää sairauslomalla ja saanut 2/3 osaa palkkaa. Palaan töihin lokakuussa. Onko töihin palattuani palkkani loppuvuoden ajan 2/3 osaa vai saanko koko palkan, kun olen taas töissä normaalisti?

 • Heips. Mikä on osa-aikaisen iltapäiväkerho-ohjaajan palkka Espoossa, jos ja kun työaika on 20h/viikko?

  Suuret kiitokset jo etukäteen vastauksesta.

 • Voiko kaupunki X. muuttaa palkan / Palkkion maksua kuukaudella eteenpäin syystä että eräs tai eräät ovat käyttäytyneet väärin, nyt on kyseessä OMAISHOITAJAN palkasta/palkkiosta. Kaupunki on joutunut perimään takaisin joiltakin näitä maksuja ja nyt kaikkia rangaistaan tällä tavalla että emme saa korvausta tekemästämme hoitotyöstä. Kyseinen kaupunki on ilmoittanut meille tämän kirjeellä mutta kysynkin onko kaupungilla oikeus tehdä näin eikös tästä pitäisi neuvotella myös meidän kanssa, ymmärtäisin jos kaupunki tekisi tällaisen näille tai tälle henkilölle joka on toiminut väärin. Emme ole saaneet tammikuun palkkaa vielä ollenkaan vaan saamme sen kuulemma 15.2 ja seuraavan eli Helmikuun palkan /palkkion vasta Maaliskuun lopulla kun normaalisti tämä maksu on maksettu kuukauden viimeinen päivä.
 • Olen postittanut sairauslomatodistukseni niin että ne olisivat viimeistään viikon päästä ensimmäisestä sairauslomapäivästäni esimiehelläni. Esimieheni mukaan posti ei ole tullut koskaan perille. Niiden lähettämisestä on nyt 1 vko ja 3 päivää. Kaksi päivää sen jälkeen kun sairauslomatodistusteni olisi pitänyt olla esimiehelläni, työterveys skannasi pyynnöstäni todistukset suoraan esimiehelleni. Ne eivät kuitenkaan käy kuulemma, pitää olla alkuperäiset. Vaikka olen siis itse täysin syytön ko. tilanteeseen, tehnyt kaiken kuten työnantaja on vaatinut, tulen joutumaan joka tapauksessa palkattomalle kunnes alkuperäiset löytyvät. Kyse on 19 päivän sairauslomasta joten taloudellinen katastrofi tulee olemaan väistämätön. Tämä työnantajapuolen näkemys on mielestäni käsittämätön ja mietin oikeusturvaani. Ammattiliittoni selvittelee kyllä tilannetta mutta tilanne on harvinaisen vaikea heidänkin mielestään. Onko työantajapuolella todella oikeus tälläiseen mielivaltaan ilman mitään harkintavastuuta? Onko työntekijä todella näin suojaton tilanteessa johon hän ei voi itse vaikuttaa millään tavoin?