Sairas lapsi

  • Hei, Asun taloudessa lapsieni ja avopuolisoni kanssa, joka on lapsille äitipuoli. Silloin tällöin on ollut tilanteita, että lapsi on pitänyt hakea tarhasta kun kuume on nousut ja minä olen hakenut biologisena vanhempana sillä emme ole olleet varmoja, että onko äitipuolella samoja oikeuksia olla töistä poissa. Kysymys siis kuuluu: Voiko äitipuoli olla töistä poissa kun lapsi sairastaa. Äitipuolen työehtosopimus on KVTES. -t
  • Lapsi on sairastunut ja työvuoro on klo 13.45-21.00.mies kuitenkin pääsee klo 16.00 töistä ja on kotona 16.30 niin joudunko vielä lähtemään töihin? Ajoaika töihin noin 20min.
  • Hei! Meillä on kotona seuraava tilanne: mieheni tekee vain yötöitä ja hänen työaikansa loppuu aamulla klo 6.30. Itse teen pelkkää päivävuoroa joka ajoittuu klo 7-17 välille. Jos lapsemme sairastuvat yllättäen ja jomman kumman pitäisi hoitaa kotona, niin nykyisellä tyylillä se on mennyt siten että mieheni jää yövuoron jälkeen hoitamaan lapsia kotiin kun minä lähden töihin, koska itse en saa lapsi sairas -päivää kun mieheni on fyysisesti kotona, vaikkakin nukkumassa työvuoronsa jälkeen. Itse joutuisin aina olemaan palkattomalla tai mahdollisella lomapäivällä jos mieheni ei saisi lapsi sairas -päiviä työnantajaltaan. Pitemmillä sairaspätkillä mieheni työnantaja on onneksi ollut joustava ja antanut miehelleni sairaan lapsen hoitopäivät. Miten voi olla että tällainen epätasa-arvo on hyväksytty työehtosopimukseen? Yötyöläiselläkin on oikeus (ja velvollisuus) säännölliseen lepoaikaan työvuoron jälkeen, mikä ei millään muotoa toteudu tällä käytännöllä. Saati miten toteutuu lapsen oikeus turvalliseen hoitoon kun hoitavan vanhemman väsynyt olo on verrattavissa lievään humalatilaan?