Isyysvapaa

  • Olen määräaikaisessa työsuhteessa, mutta sopimukseen ei ole laitettu päättymispäivää. Lisäkohdassa lukee, niin kauan kuin avustettava lapsi on varhaiskasvatuksen piirissä. Ilmeisesti kuitenkin aina pitäisi olla, joku päivämääräkin rajaamassa tätä? Koska sopimukseen ei jälkikäteen voi päättymispäivää lisätä?
  • Palkaton isyysvapaa opettajalla ennen syyslomaa vie syysloman palkan. Palkallinen ei vie. Mutta: kuuluuko syysloma palkalliseen jaksoon niin kuin viikonloppu kuuluu? Kummalla tavalla ovtesin mukaan isyysvapaa pitää hakea: Isyysvapaa alkaa ja loppuu pe ennen syyslomaa. Isyysvapaa jatkuu ma-pe 11 arkipv syysloman jälkeen. VAI Isyysvapaa perjantaista ennen syyslomaa torstaihin syysloman jälkeen. (6 pv palkallinen jakso piti aiemmin hakea niin, että lauantai kuuluu mukaan ja sunnuntai on palkaton, esim to-ke.)
  • Hei, sain eilen kuulla työnantajaltani (kunta), että isyysvapaan palkallinen osuus on 1.2.18 alkaen 12 arkipäivää, aiemman 6 päivän sijaan. Olen pitänyt lapsestani (syntyi lokakuussa 2017) isyysvapaata ennen 1.2.2018 yhteensä kaikki 6 päivää palkallista ja lisäksi 5 päivää palkatonta isyysvapaata, kaikkiaan siis 11 päivää isyysvapaata. 1.2.2018 jälkeen olen hakenut (jo myönnetty) isyysvapaata 7 päivää palkatonta 2 eri pätkässä. Näitä ei ole vielä pidetty. Vaikuttaako tuo 1.2.2018 lähtien voimassa ollut kvtes uusi 12 päivän palkallinen isyysvapaan ohje niin, että voisin hakea tuosta varsinaisesta isyysvapaan (18 pv) loppuosuudesta osan palkallisena? Eli kannattaako / voinko hakea uudestaan lopusta 7 päivästä 6 palkallisena?