Pitämättömät vuosilomat

403 lukukertaaVuosiloma
0

Jos jää edellisen lomakauden aikana pitämättömiä lomapäiviä ja työnantaja ilmoittaa, että niitä ei saa siirtää säästövapaaksi (enkä sitä itsekään halua), niin voiko työnantaja silti olla antamatta lomapäiviä vedoten työkuormaan. Ehdotuksena on, että käytän ne tämän tulevan kesän lomiin ( joita on luvattu neljä viikkoa ajalle 5-9/24) ja katsellaan sitten taas ensi keväänä mitä tehdään vielä isommalle määrälle käyttämättömiä lomapäiviä.

Toinen kysymys, jos lomakaudella on annettava vähintään 65%:a lomapäivistä, niin tarkoittaako tämä, että ajalla 5-9/24 niitä pitäisi olla 24,7 (jos on täydet 38 lomapäivää).

Kolmas kysymys, jos liukumia (=ylitöitä) kertyy ylimäärin, voiko työnantaja pakottaa ottamaan ne rahana ja kieltäytyä antamasta vapaana?

Lääkäri vastasi kysymykseen 19.3.2024
Lisää kommentti
0
Kepa (vieras) 0 Kommentti

Vuosiloman säästämisestä sovitaan viranhaltijan/työntekijän ja työnantajan kesken. Työnantaja voi siis kieltäytyä sopimasta (KVTES vuosilomaluku 12 §). Silloin vuosilomat on annettava 7 §:n määräysten mukaisina aikoina.

Kun 7 §:n 2 mom. määräyksessä sanotaan että vähintään 65 % kesälomasta sijoitetaan lomakauteen, se tarkoittaa, että 65 % kesälomasta on sijoitettava ajalle 2.5.-30.9.. Siitä voidaan poiketa vain, jos loman antaminen lomakaudella aiheuttaa kausiluonteisessa työssä olennaisia vaikeuksia työnantajan toiminnalle. Työ on kausiluonteista, jos ruuhkahuiput ja sesonkiaika ajoittuva kesäkuukausille. Silloin työnantaja voi antaa loman saman kalenterivuoden aikana eli siis syksyllä 1.10.-31.12. Muussa tapauksessa vuosiloman pitämisestä lomakauden ulkopuolella on sovittava työnantajan ja viranhaltijan/työntekijän kesken (8§). Voit siis kieltäytyä sopimasta!

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Kunta-alalla työnantaja päättää korvataanko ylityö rahana vai vapaana.

Jos olet ammattiliiton jäsen, ota yhteyttä luottamusmieheen.

Ylläpito julkaisi viestin 19.3.2024
Lisää kommentti
Kirjoita vastauksesi.