Poissaolot äitiysneuvolan takia

0

Ovatko työajalla tapahtuvat raskausajan neuvolakäynnit palkallisia vai palkattomia? Entä esimerkiksi raskaana olevan sokerirasituskoe, joka on suoritettava aamulla virka-aikaan. 

Niisku vastasi kysymykseen 6.3.2024
Lisää kommentti
0
Mikki (vieras) 0 Kommentti

Työajalla voi käydä, kun on todellinen tarve. Palkkaa ei vähennetä eikä työaikaa tarvitse tehdä takaisin.

Katso KVTES III luku 2 mom. kohta 5

Soveltamisohjeessa lukee:

Todellisella tarpeella tarkoitetaan tässä sitä, että tutkimus ei ole tehtävissä työajan ulkopuolella tai että kysymyksessä on äkillinen tutkimustarve. (–)

Synnytystä edeltävillä lääketieteellisillä tutkimuksilla tarkoitetaan sekä lääkärin että muun terveydenhoitohenkilökunnan suorittamaa tutkimusta taikka tällaiseen tutkimukseen perustuvan laboratorio- tai muun vastaavan kokeen suorittamista, joka perustuu selvitystarpeeseen raskaana olevan viranhaltijan/työntekijän tai sikiön terveydentilasta.

Mikäli raskaana olevan on käytävä tutkimuksissa työaikana, tulee tästä ilmoittaa työnantajalle niin pian kuin se on mahdollista. Työnantaja voi tällöin osoittaa viranhaltijalle/työntekijälle toisen ajankohdan tutkimusta varten huomioon ottaen tutkimuksen kiireellisyys ja ajankohta, jolloin tutkimuksia tehdään. Hyvissä ajoin tapahtuva ilmoittaminen mahdollistaa myös sen, että työvuorojärjestelyjä tehtäessä voidaan etukäteen ottaa huomioon tutkimuksissa käynnin tarve siten, että se voi pääsääntöisesti tapahtua työajan ulkopuolella.

Ylläpito julkaisi viestin 7.3.2024
Lisää kommentti
Näytetään 1 yhteensä 1 vastauksesta, klikkaa tästä nähdäksesi kaikki vastaukset.
Kirjoita vastauksesi.